Moederbedrijf Doyen neemt belang in webshop Oscaro

Paul van den Bogaard Paul van den Bogaard
Foto: Oscaro

Auto- en vrachtwagenonderdelendistributeur Autodis Group is sinds deze week aandeelhouder bij een van zijn afnemers, de internationaal opererende webshop voor auto-onderdelen Oscaro. Het gaat om een minderheidsbelang van 4,95 procent. Dat meldt Autodis in een persbericht. Het bedrijf doet geen uitspraken over het bedrag dat met de transactie is gemoeid.

De mededeling van Autodis Group, het moederbedrijf van onder meer Doyen Auto en AD France, volgt op uitspraken van Oscaro-directeur Pierre-Noël Luiggi  eerder deze week in het Franse dagblad Les Echos. Luiggi maakte daarin bekend dat zijn bedrijf dankzij een kapitaalinjectie van 30 miljoen euro van een niet nader te noemen industriële partner kerngezond is. 

Faillissement

Geruchten dat Oscaro op het randje van een faillissement zou bungelen en dat Autodis Group de voornaamste schuldeiser was, doet Luiggi in de krant af als fake news, verspreid via social media. De kapitaalinjectie wordt volgens Oscaro gebruikt om de internationale groei te versnellen. Naast Frankrijk is Oscaro actief in Spanje, Portugal en België. Tegen 2020 moet de webshop in heel Europa te gebruiken zijn, kondigt de oprichter van Oscaro aan.    

Autodis heeft bijna zesduizend werknemers en beschikt over het grootste onafhankelijke distributienetwerk voor aftermarketonderdelen in Frankrijk. In 2017 bediende het een netwerk van ongeveer 4 duizend garages en bijna 70 duizend professionele klanten. In Nederland is Autodis Group actief via Geevers Auto Parts, Doyen Auto Nederland, zijn aangesloten API-grossiers en het universele garagenetwerk Requal Erkend Reparateur. Een beursgang van het bedrijf werd eerder dit jaar uitgesteld.

Geplaatst in rubriek:
Paul van den Bogaard
Paul van den Bogaard

Paul ('77) werkt sinds 2011 bij Automotive en richt zich in het bijzonder op Automotive Werkplaats. In zijn vrije tijd sleutelt hij aan klassiekers.