Moederbedrijf Doyen Auto wil 400 miljoen euro ophalen met beursgang

Paul van den Bogaard Paul van den Bogaard
Autodis Group is onder meer het moederbedrijf van AD France. ( Foto: Autodis Group)

Geruchten over een beursgang kwamen eind vorig jaar al naar buiten en zijn nu ook officieel bevestigd door Autodis zelf.

In een persbericht maakt de groep, waartoe onder meer AD France, AD Belux en Doyen Auto behoren, bekend dat het met de beursgang een bedrag van 350 tot 400 miljoen euro wil ophalen. De huidige meerderheidsaandeelhouder Bain Capital is voor 91 procent eigenaar van de groep en gaat een deel van zijn aandelen verkopen, maar blijft  wel ‘referentieaandeelhouder’, aldus Autodis Group-ceo Stéphane Antiglio tegenover persbureau AFP. 

“De beursgang komt voort uit onze wens om onze ontwikkeling te versnellen door de nadruk te leggen op organische groei, maar ook door ons vermogen om bedrijven te verwerven in buurlanden te vergroten, waar we inkoop- en logistieke synergieën creëren”, aldus Antiglio.

Groeien

Autodis zegt te streven naar een omzet van 2 miljard euro in 2022, tegenover 1,3 miljard vorig jaar. Dit jaar streeft de groep naar een organische groei van meer dan 3 procent. Vorig jaar boekte Autodis Group een nettowinst van 31,3 miljoen euro, 33 procent minder dan de 46,8 miljoen die in 2016 werd verdiend. De groep biedt werk aan bijna 6.000 mensen en beschikt over het grootste onafhankelijke distributienetwerk van één merk (AD) in Frankrijk. In 2017 bediende het een netwerk van ongeveer 4 duizend garagebedrijven en bijna 70 duizend professionele klanten.

De plannen liggen ter goedkeuring bij de Franse toezichthouder AMF, de exacte datum van de beursgang is nog niet bekend. 

Moederbedrijf Doyen Auto wil 400 miljoen euro ophalen met beursgang | Automotive Online

Moederbedrijf Doyen Auto wil 400 miljoen euro ophalen met beursgang

Paul van den Bogaard Paul van den Bogaard
Autodis Group is onder meer het moederbedrijf van AD France. ( Foto: Autodis Group)

Geruchten over een beursgang kwamen eind vorig jaar al naar buiten en zijn nu ook officieel bevestigd door Autodis zelf.

In een persbericht maakt de groep, waartoe onder meer AD France, AD Belux en Doyen Auto behoren, bekend dat het met de beursgang een bedrag van 350 tot 400 miljoen euro wil ophalen. De huidige meerderheidsaandeelhouder Bain Capital is voor 91 procent eigenaar van de groep en gaat een deel van zijn aandelen verkopen, maar blijft  wel ‘referentieaandeelhouder’, aldus Autodis Group-ceo Stéphane Antiglio tegenover persbureau AFP. 

“De beursgang komt voort uit onze wens om onze ontwikkeling te versnellen door de nadruk te leggen op organische groei, maar ook door ons vermogen om bedrijven te verwerven in buurlanden te vergroten, waar we inkoop- en logistieke synergieën creëren”, aldus Antiglio.

Groeien

Autodis zegt te streven naar een omzet van 2 miljard euro in 2022, tegenover 1,3 miljard vorig jaar. Dit jaar streeft de groep naar een organische groei van meer dan 3 procent. Vorig jaar boekte Autodis Group een nettowinst van 31,3 miljoen euro, 33 procent minder dan de 46,8 miljoen die in 2016 werd verdiend. De groep biedt werk aan bijna 6.000 mensen en beschikt over het grootste onafhankelijke distributienetwerk van één merk (AD) in Frankrijk. In 2017 bediende het een netwerk van ongeveer 4 duizend garagebedrijven en bijna 70 duizend professionele klanten.

De plannen liggen ter goedkeuring bij de Franse toezichthouder AMF, de exacte datum van de beursgang is nog niet bekend.