Tweede Amerikaanse onderdelenreus betreedt Europese markt

Paul van den Bogaard Paul van den Bogaard

De overnamesom bedraagt circa 1,7 miljard euro. Afhankelijk van de goedkeuring door de betreffende instanties verwachten beide partijen de overname in het vierde kwartaal af te kunnen ronden. 

Genuine Parts Company is één van de grootste onderdelendistributeurs van de Verenigde Staten. Het bedrijf heeft een netwerk van 6 duizend partnergrossiers in de VS, Canada, Australië, Nieuw-Zeeland en Mexico, waarvan 1.100 in eigen bezit. In 2016 realiseerde GPC een omzet van 15,3 miljard dollar. LKQ sloot het jaar af met een omzet van 8,6 miljard dollar. 

Door de overname van Alliance Automotive Group verwerft GPC meteen een sterke positie in de Europese markt voor aftermarket onderdelen. De groep is actief onder de namen Groupauto France, Précisium, Partners en Gef’ Auto in Frankrijk, Groupauto UK, UAN en FPS in het VK  en als Alliance Automotive Group Germany in Duitsland.

Met name in Duitsland groeide AAC de afgelopen twee jaar flink door een aantal overnames. Zo ging het in omzet onder meer Duitslands grootste grossiersgroep Stahlgruber (1,5 miljard euro omzet in 2016) voorbij. Lees meer over de verschuivingen in de internationale aftermarket in het Automotive aftermarket rapport.

Tweede Amerikaanse onderdelenreus betreedt Europese markt | Automotive Online

Tweede Amerikaanse onderdelenreus betreedt Europese markt

Paul van den Bogaard Paul van den Bogaard

De overnamesom bedraagt circa 1,7 miljard euro. Afhankelijk van de goedkeuring door de betreffende instanties verwachten beide partijen de overname in het vierde kwartaal af te kunnen ronden. 

Genuine Parts Company is één van de grootste onderdelendistributeurs van de Verenigde Staten. Het bedrijf heeft een netwerk van 6 duizend partnergrossiers in de VS, Canada, Australië, Nieuw-Zeeland en Mexico, waarvan 1.100 in eigen bezit. In 2016 realiseerde GPC een omzet van 15,3 miljard dollar. LKQ sloot het jaar af met een omzet van 8,6 miljard dollar. 

Door de overname van Alliance Automotive Group verwerft GPC meteen een sterke positie in de Europese markt voor aftermarket onderdelen. De groep is actief onder de namen Groupauto France, Précisium, Partners en Gef’ Auto in Frankrijk, Groupauto UK, UAN en FPS in het VK  en als Alliance Automotive Group Germany in Duitsland.

Met name in Duitsland groeide AAC de afgelopen twee jaar flink door een aantal overnames. Zo ging het in omzet onder meer Duitslands grootste grossiersgroep Stahlgruber (1,5 miljard euro omzet in 2016) voorbij. Lees meer over de verschuivingen in de internationale aftermarket in het Automotive aftermarket rapport.