Kleine winststijging voor LKQ in eerste kwartaal

LKQ • In de VS en Canada groeide het bedrijf wel flink.
Michael van Wijngaarden Michael van Wijngaarden
• Laatste update:
(foto: LKQ)

LKQ Corporation heeft het afgelopen kwartaal een omzet gerealiseerd van 2,8 miljard euro, evenveel als in dezelfde periode vorig jaar. De nettowinst groeide licht van 245 naar 246 miljoen euro (+0,40%). Dit meldt het bedrijf op zijn website.

“Over het algemeen was het eerste kwartaal een geweldige start van het jaar en blijven we op koers om te voldoen aan onze richtlijnen. Onze twee grootste segmenten, de groothandel in Noord-Amerika en Europa, overtroffen de verwachtingen,” laat ceo Dominick Zarcone weten.

In de VS en Canada realiseerde LKQ zelfs de grootste zelfstandige omzetgroei in een kwartaal ooit voor onderdelen (+14,4%) en diensten (+20,5%). “Ik ben ook blij met onze Europese operatie, die een omzetgroei van 9,7 procent rapporteerde. We zijn enthousiast over de rest van het jaar en de geplande overname van Uni-Select om onze bestaande LKQ-activiteiten te versterken,” aldus Zarcone.

Geplaatst in rubriek:
Michael van Wijngaarden
Michael van Wijngaarden

Sinds 2019 in dienst bij ProMedia, schrijft voor de titels Automotive en Fleet & Mobility. Tevens juryvoorzitter voor de verkiezingen van Occasion, Zakenauto en Bestelauto van het Jaar. Trekt er graag op uit in zijn als camper omgebouwde Ford Transit.  

Kleine winststijging voor LKQ in eerste kwartaal | Automotive Online

Kleine winststijging voor LKQ in eerste kwartaal

LKQ • In de VS en Canada groeide het bedrijf wel flink.
Michael van Wijngaarden Michael van Wijngaarden
• Laatste update:
(foto: LKQ)

LKQ Corporation heeft het afgelopen kwartaal een omzet gerealiseerd van 2,8 miljard euro, evenveel als in dezelfde periode vorig jaar. De nettowinst groeide licht van 245 naar 246 miljoen euro (+0,40%). Dit meldt het bedrijf op zijn website.

“Over het algemeen was het eerste kwartaal een geweldige start van het jaar en blijven we op koers om te voldoen aan onze richtlijnen. Onze twee grootste segmenten, de groothandel in Noord-Amerika en Europa, overtroffen de verwachtingen,” laat ceo Dominick Zarcone weten.

In de VS en Canada realiseerde LKQ zelfs de grootste zelfstandige omzetgroei in een kwartaal ooit voor onderdelen (+14,4%) en diensten (+20,5%). “Ik ben ook blij met onze Europese operatie, die een omzetgroei van 9,7 procent rapporteerde. We zijn enthousiast over de rest van het jaar en de geplande overname van Uni-Select om onze bestaande LKQ-activiteiten te versterken,” aldus Zarcone.

Geplaatst in rubriek:
Michael van Wijngaarden
Michael van Wijngaarden

Sinds 2019 in dienst bij ProMedia, schrijft voor de titels Automotive en Fleet & Mobility. Tevens juryvoorzitter voor de verkiezingen van Occasion, Zakenauto en Bestelauto van het Jaar. Trekt er graag op uit in zijn als camper omgebouwde Ford Transit.