Omzet en winst LKQ licht gedaald

Onderdelen • Het onderdelenbedrijf maakte vorig jaar 12,1 miljard euro omzet en realiseerde een winst van bijna 1 miljard euro.
Redactie Redactie
(foto: LKQ)

LKQ Corporation heeft afgelopen jaar een omzet gehaald van 12,1 miljard euro. Dat was 2,3 procent minder dan in 2021, wat deels te wijten is aan ongunstige wisselkoersen en het afstoten van enkele activiteiten. De aangepaste winst kwam met 947 miljoen euro ruim 9 procent lager uit dan in het voorafgaande jaar.

“Het vierde kwartaal was een solide finish van 2022. Onze groothandel in Noord-Amerika en Europa lieten een buitengewone organische groei en solide marges zien die onze verwachtingen overtroffen. Belangrijker nog, onze wereldwijde teams leverden deze resultaten temidden van een sterke inflatie, verstoringen van de leveringsketen, een krappe arbeidsmarkt, lagere grondstoffen prijzen en wisselvallige wisselkoersen,’’ zegt ceo Dominick Zarcone in het financiële jaarbericht.

LKQ Europe nam recent Rhenoy Group over.

Geplaatst in rubriek:
Redactie
Redactie

De redactie van Automotive is dagelijks op zoek naar het laatste nieuws uit de autobranche. Heeft u een tip voor ons? Stuur dan een mail naar redactie@automotive-online.nl, of bel 010 - 280 1000.

Omzet en winst LKQ licht gedaald | Automotive Online

Omzet en winst LKQ licht gedaald

Onderdelen • Het onderdelenbedrijf maakte vorig jaar 12,1 miljard euro omzet en realiseerde een winst van bijna 1 miljard euro.
Redactie Redactie
(foto: LKQ)

LKQ Corporation heeft afgelopen jaar een omzet gehaald van 12,1 miljard euro. Dat was 2,3 procent minder dan in 2021, wat deels te wijten is aan ongunstige wisselkoersen en het afstoten van enkele activiteiten. De aangepaste winst kwam met 947 miljoen euro ruim 9 procent lager uit dan in het voorafgaande jaar.

“Het vierde kwartaal was een solide finish van 2022. Onze groothandel in Noord-Amerika en Europa lieten een buitengewone organische groei en solide marges zien die onze verwachtingen overtroffen. Belangrijker nog, onze wereldwijde teams leverden deze resultaten temidden van een sterke inflatie, verstoringen van de leveringsketen, een krappe arbeidsmarkt, lagere grondstoffen prijzen en wisselvallige wisselkoersen,’’ zegt ceo Dominick Zarcone in het financiële jaarbericht.

LKQ Europe nam recent Rhenoy Group over.

Geplaatst in rubriek:
Redactie
Redactie

De redactie van Automotive is dagelijks op zoek naar het laatste nieuws uit de autobranche. Heeft u een tip voor ons? Stuur dan een mail naar redactie@automotive-online.nl, of bel 010 - 280 1000.