Waeco wint koudemiddelpitch Kwik-Fit

Luberto van Buiten Luberto van Buiten
• Laatste update:

Steeds meer nieuwe auto’s worden voorzien van het nieuwe koudemiddel R1234yf, dat als een van de weinige middelen – naast CO2 als koudemiddel – door de milieu-eisen van de Europese Unie komt. En dus komen steeds meer leveranciers van airco-servicestations met apparaten die dit nieuwe middel (dat in de plaats R134a komt). Serviceketen Kwik-Fit heeft zijn huidige leverancier van aircostations, Dometic, nu ook aangewezen als partij voor de nieuwe systemen. Dometic heeft de Waeco R1234yf Low Emission-servicestations met geïntegreerde analyzer: dit apparaat analyseert welk koudemiddel er in de auto aanwezig is, om vermenging met andere koudemiddelen te voorkomen.

“We hebben vier leveranciers en merken vergeleken”, zegt Marcel Marsman, toolsmanager bij Kwik-Fit Nederland. “Voor hoe de Kwik-Fit-monteurs werken, wat wij nodig hebben en wat wij van service verwachten, kwam Dometic Benelux met Waeco als beste de bus.”

Geplaatst in rubriek:
Luberto van Buiten
Luberto van Buiten

Luberto van Buiten (’76) ging in 2006 aan de slag bij Automotive. Hij was als hoofdredacteur eindverantwoordelijk voor de redactionele inhoud van sites en magazines van het cluster Auto & Fleet van ProMedia, en beheerde voor Automotive de portefeuilles verhuur en leasing. In zijn vrije tijd speelt Luberto gitaar in Nederpopband Laagland, tennist en loopt – zo af en toe – hard. Op 1 januari 2023 maakte hij bij ProMedia de overstap naar de functie van uitgever bij de divisie Rail & Cargo.

Waeco wint koudemiddelpitch Kwik-Fit | Automotive Online

Waeco wint koudemiddelpitch Kwik-Fit

Luberto van Buiten Luberto van Buiten
• Laatste update:

Steeds meer nieuwe auto’s worden voorzien van het nieuwe koudemiddel R1234yf, dat als een van de weinige middelen – naast CO2 als koudemiddel – door de milieu-eisen van de Europese Unie komt. En dus komen steeds meer leveranciers van airco-servicestations met apparaten die dit nieuwe middel (dat in de plaats R134a komt). Serviceketen Kwik-Fit heeft zijn huidige leverancier van aircostations, Dometic, nu ook aangewezen als partij voor de nieuwe systemen. Dometic heeft de Waeco R1234yf Low Emission-servicestations met geïntegreerde analyzer: dit apparaat analyseert welk koudemiddel er in de auto aanwezig is, om vermenging met andere koudemiddelen te voorkomen.

“We hebben vier leveranciers en merken vergeleken”, zegt Marcel Marsman, toolsmanager bij Kwik-Fit Nederland. “Voor hoe de Kwik-Fit-monteurs werken, wat wij nodig hebben en wat wij van service verwachten, kwam Dometic Benelux met Waeco als beste de bus.”

Geplaatst in rubriek:
Luberto van Buiten
Luberto van Buiten

Luberto van Buiten (’76) ging in 2006 aan de slag bij Automotive. Hij was als hoofdredacteur eindverantwoordelijk voor de redactionele inhoud van sites en magazines van het cluster Auto & Fleet van ProMedia, en beheerde voor Automotive de portefeuilles verhuur en leasing. In zijn vrije tijd speelt Luberto gitaar in Nederpopband Laagland, tennist en loopt – zo af en toe – hard. Op 1 januari 2023 maakte hij bij ProMedia de overstap naar de functie van uitgever bij de divisie Rail & Cargo.