Mobtalk #6 | Pieter Bikker (Kwikfit): ‘Traditioneel verdienmodel universelen wankelt’

Gandor Bronkhorst Gandor Bronkhorst
Afbeelding: Promedia

De zesde aflevering van Mobtalk, de meest inhoudelijke automotive podcast van Nederland, staat in het teken van de universele garagebedrijven. Met automotive informateur Guido Pot als maandelijkse gespreksleider, AM-universelen-expert Ivonne Vermeulen en adjunct-hoofdredacteur Gandor Bronkhorst als host.

Deze maand is Pieter Bikker te gast, directeur e-mobility van Kwikfit Nederland. Met zijn lange carrière bij de snelfitter én focus op e-mobiliteit kan hij als geen ander de veranderende markt voor universelen bespreken.

Daarbij wordt in het gesprek diep ingegaan op nieuwe verdienmodellen, waarin volgens Bikker nog veel geëxperimenteerd wordt. Zo zegt Bikker: “Onze vestiging voor e-bikes is onze eerste olieloze werkplaats. Dat is echt een experiment, gericht op het opbouwen van kennis over hoe een EV-werkplaats er in de toekomst uit kan komen te zien.”

 

 

Werkt de widget niet? Beluister de podcast hier.

Beluister de vorige podcasts hier:

Aflevering 4 met Emil Bos (Ford)

Aflevering 3 met Thomas Wolters (Enterprise NL)

Aflevering 2 met Peter Zijlstra (Mercedes-Benz Benelux)

Aflevering 1 met Alain Visser (Lynk & Co)

Geplaatst in rubriek:
Gandor Bronkhorst
Gandor Bronkhorst

Gandor Bronkhorst is als adjunct-hoofdredacteur medeverantwoordelijk voor de titels in het cluster Auto & Fleet van Promedia, waaronder ook Automotive en Fleet&Mobility vallen. In zijn vrije tijd houdt hij zich bezig met horloges en goed en veel eten en drinken.