Van der Kwast: Sternpoint opmaat naar onderdelentak

Redactie Redactie
• Laatste update:

Voor het einde van het jaar moeten er vijf Sternpoints geopend zijn, volgend jaar volgen er dan nog een reeks. Tegelijkertijd met de groei van de formule wordt ook Sternparts uitgerold. In eerste instantie betreft het vooral een logistieke aangelegenheid, waarbij Sternparts de eigen Sternpoints belevert.

Vanaf volgend jaar worden stapsgewijs de activiteiten uitgebreid. Zo zal een deel van de onderdelenlevering aan universelen, zowel van merk- als originele onderdelen, door SternParts verzorgd gaan worden. Stern wil de onderdelenomzet laten groeien van 110 miljoen euro naar 150 miljoen euro. “Hierdoor denken wij betere inkoopvoorwaarden te kunnen bedingen. In combinatie met een strakke logistiek moet dat leiden tot een hogere marge`, aldus Van der Kwast.

Om het proces in goede banen te leiden trok Stern voormalig Sator-topman Adriaan Roggeveen aan. “Adriaan is een vakman die ons kan behoeden voor een hoop beginnersfouten.”

Lees het hele interview met Henk van der Kwast in Automotive 6, die aanstaande dinsdag online verschijnt.