Helft nieuwe auto’s in Nederland heeft ESP

Redactie Redactie
• Laatste update:

Daling in Duitsland
Onder meer door de economische crisis en de groeiende populariteit van kleine auto’s die minder vaak standaard van het rijveiligheidssysteem zijn voorzien dan de grotere modellen, daalde in een aantal landen het installatiepercentage juist. In Duitsland nam het aantal nieuwe auto’s met ESP af van 81 procent de eerste helft van 2008 naar 78 procent dit jaar, en in Frankrijk van 42 naar 39 procent.

Richtlijn
Vanaf 2011 moeten volgens Europese richtlijnen alle nieuwe modellen standaard zijn uitgerust met ESP. Vanaf 2014 geldt dit voor alle nieuwe auto’s. Sinds dit jaar heeft testcentrum EuroNCAP ESP in haar criteria opgenomen. Alleen voertuigen die ESP hebben, kunnen vijf sterren behalen in de crashtests.

Helft nieuwe auto’s in Nederland heeft ESP | Automotive Online

Helft nieuwe auto’s in Nederland heeft ESP

Redactie Redactie
• Laatste update:

Daling in Duitsland
Onder meer door de economische crisis en de groeiende populariteit van kleine auto’s die minder vaak standaard van het rijveiligheidssysteem zijn voorzien dan de grotere modellen, daalde in een aantal landen het installatiepercentage juist. In Duitsland nam het aantal nieuwe auto’s met ESP af van 81 procent de eerste helft van 2008 naar 78 procent dit jaar, en in Frankrijk van 42 naar 39 procent.

Richtlijn
Vanaf 2011 moeten volgens Europese richtlijnen alle nieuwe modellen standaard zijn uitgerust met ESP. Vanaf 2014 geldt dit voor alle nieuwe auto’s. Sinds dit jaar heeft testcentrum EuroNCAP ESP in haar criteria opgenomen. Alleen voertuigen die ESP hebben, kunnen vijf sterren behalen in de crashtests.