Kennis van ESP onvoldoende

Redactie Redactie
• Laatste update:

De organisatie heeft in samenwerking met zijn Europese zusterclubs bij 500 autoshowrooms in tien landen in Europa onderzocht hoeveel autoverkopers afweten van ESP en andere veiligheidssystemen. Volgens een Duits onderzoek kan invoering van het systeem op nieuwe auto’s ieder jaar in Europa vierduizend doden en honderdduizend gewonden besparen. Ten opzichte van de rest van Europa heeft ESP in Nederland nog een relatief hoge meerprijs van gemiddeld zevenhonderd euro. De verwachting is wel dat dit bedrag de komende jaren naar beneden kan.
Bij de steekproef noemden veel Europese verkopers ESP helemaal niet of wisten niet goed uit te leggen hoe het werkt. Het valt volgens de ANWB op dat de Nederlandse autoverkopers, alhoewel ze het systeem niet altijd noemden, er wel bij navraag in slaagden de werking van ESP goed uit te leggen.

Kennis van ESP onvoldoende | Automotive Online

Kennis van ESP onvoldoende

Redactie Redactie
• Laatste update:

De organisatie heeft in samenwerking met zijn Europese zusterclubs bij 500 autoshowrooms in tien landen in Europa onderzocht hoeveel autoverkopers afweten van ESP en andere veiligheidssystemen. Volgens een Duits onderzoek kan invoering van het systeem op nieuwe auto’s ieder jaar in Europa vierduizend doden en honderdduizend gewonden besparen. Ten opzichte van de rest van Europa heeft ESP in Nederland nog een relatief hoge meerprijs van gemiddeld zevenhonderd euro. De verwachting is wel dat dit bedrag de komende jaren naar beneden kan.
Bij de steekproef noemden veel Europese verkopers ESP helemaal niet of wisten niet goed uit te leggen hoe het werkt. Het valt volgens de ANWB op dat de Nederlandse autoverkopers, alhoewel ze het systeem niet altijd noemden, er wel bij navraag in slaagden de werking van ESP goed uit te leggen.