EuroNCAP: ESP op alle auto’s

Redactie Redactie
• Laatste update:

Hieruit blijkt dat de structurele aanwezigheid van ESP gemiddeld een op de vijf verongelukte auto-inzittenden het leven had kunnen redden. “Als alle auto’s standaard van ESP worden voorzien, scheelt dat duizenden doden per jaar.” De aan- of afwezigheid van een stabiliteitsprogramma heeft volgens de club niet altijd te maken met technische mogelijkheden. “Sommige automodellen zijn in het ene land standaard voorzien van ESP, terwijl ze in het andere land niet met ESP verkrijgbaar zijn, zelfs niet als optie.” Het belangrijkste is evenwel bewustwording, vindt Adrian Hobbs, secretaris generaal van EuroNCAP. “Fabrikanten volgen de vraag van consumenten, maar die vraag komt er alleen als consumenten bewust worden van de voordelen van ESP.” Hij ziet hiervoor een taak weggelegd voor de media en fleetowners. “Zij kunnen fabrikanten onder druk zetten.”

Geplaatst in rubriek:
Redactie
Redactie

De redactie van Automotive is dagelijks op zoek naar het laatste nieuws uit de autobranche. Heeft u een tip voor ons? Stuur dan een mail naar redactie@mobilitymedia.nl, of bel 020-5800974.

EuroNCAP: ESP op alle auto’s | Automotive Online

EuroNCAP: ESP op alle auto’s

Redactie Redactie
• Laatste update:

Hieruit blijkt dat de structurele aanwezigheid van ESP gemiddeld een op de vijf verongelukte auto-inzittenden het leven had kunnen redden. “Als alle auto’s standaard van ESP worden voorzien, scheelt dat duizenden doden per jaar.” De aan- of afwezigheid van een stabiliteitsprogramma heeft volgens de club niet altijd te maken met technische mogelijkheden. “Sommige automodellen zijn in het ene land standaard voorzien van ESP, terwijl ze in het andere land niet met ESP verkrijgbaar zijn, zelfs niet als optie.” Het belangrijkste is evenwel bewustwording, vindt Adrian Hobbs, secretaris generaal van EuroNCAP. “Fabrikanten volgen de vraag van consumenten, maar die vraag komt er alleen als consumenten bewust worden van de voordelen van ESP.” Hij ziet hiervoor een taak weggelegd voor de media en fleetowners. “Zij kunnen fabrikanten onder druk zetten.”

Geplaatst in rubriek:
Redactie
Redactie

De redactie van Automotive is dagelijks op zoek naar het laatste nieuws uit de autobranche. Heeft u een tip voor ons? Stuur dan een mail naar redactie@mobilitymedia.nl, of bel 020-5800974.