Deense Nissens komt in Amerikaanse handen na overname door SMP

Overname • Nissens is fabrikant en distributeur van motorkoeling- en airconditioningproducten voor de aftermarket.
Michael van Wijngaarden Michael van Wijngaarden
(foto: Shuttterstock)

De Amerikaanse onderdelenfabrikant Standard Motor Products (SMP), dat onder meer koelsystemen produceert, neemt het Deense Nissens over. Dit maakt het bedrijf bekend in een persbericht.

Nissens is fabrikant en distributeur van motorkoeling- en airconditioningproducten voor de aftermarket. Met de overname is een bedrag gemoeid van ongeveer 360 miljoen euro.

SMP-ceo Eric Sills: “Met deze overname worden we de marktleider in thermomanagementproducten op de aftermarket in Noord-Amerika en Europa.” Nissens blijft onder de vlag van SMP opereren als een zelfstandige eenheid, voegt hij daar nog aan toe.

Klavs Pedersen, ceo van Nissens, is ‘verheugd’ over de overname: “We volgen de activiteiten van SMP in de VS al enige tijd en zien veel overeenkomsten in de manier waarop SMP en Nissens opereren. Ik ken het managementteam van SMP persoonlijk al enkele jaren en ik geloof dat er een zeer sterke culturele fit is.”

De overname wordt naar verwachting in de tweede helft van 2024 afgerond.

Geplaatst in rubriek:
Michael van Wijngaarden
Michael van Wijngaarden

Sinds 2019 in dienst bij ProMedia, schrijft voor de titels Automotive en Fleet & Mobility. Tevens juryvoorzitter voor de verkiezingen van Occasion, Zakenauto en Bestelauto van het Jaar. Trekt er graag op uit in zijn als camper omgebouwde Ford Transit.  

Deense Nissens komt in Amerikaanse handen na overname door SMP | Automotive Online

Deense Nissens komt in Amerikaanse handen na overname door SMP

Overname • Nissens is fabrikant en distributeur van motorkoeling- en airconditioningproducten voor de aftermarket.
Michael van Wijngaarden Michael van Wijngaarden
(foto: Shuttterstock)

De Amerikaanse onderdelenfabrikant Standard Motor Products (SMP), dat onder meer koelsystemen produceert, neemt het Deense Nissens over. Dit maakt het bedrijf bekend in een persbericht.

Nissens is fabrikant en distributeur van motorkoeling- en airconditioningproducten voor de aftermarket. Met de overname is een bedrag gemoeid van ongeveer 360 miljoen euro.

SMP-ceo Eric Sills: “Met deze overname worden we de marktleider in thermomanagementproducten op de aftermarket in Noord-Amerika en Europa.” Nissens blijft onder de vlag van SMP opereren als een zelfstandige eenheid, voegt hij daar nog aan toe.

Klavs Pedersen, ceo van Nissens, is ‘verheugd’ over de overname: “We volgen de activiteiten van SMP in de VS al enige tijd en zien veel overeenkomsten in de manier waarop SMP en Nissens opereren. Ik ken het managementteam van SMP persoonlijk al enkele jaren en ik geloof dat er een zeer sterke culturele fit is.”

De overname wordt naar verwachting in de tweede helft van 2024 afgerond.

Geplaatst in rubriek:
Michael van Wijngaarden
Michael van Wijngaarden

Sinds 2019 in dienst bij ProMedia, schrijft voor de titels Automotive en Fleet & Mobility. Tevens juryvoorzitter voor de verkiezingen van Occasion, Zakenauto en Bestelauto van het Jaar. Trekt er graag op uit in zijn als camper omgebouwde Ford Transit.