President Joe Biden dinsdag naar stakend personeel Amerikaanse autofabrikanten

Staking • Biden gaat precies een dag eerder bij de stakers langs dan zijn rivaal Donald Trump.
Maarten Bokslag Maarten Bokslag
• Laatste update:
President Joe Biden.(foto: Shutterstock)

De Amerikaanse president Joe Biden gaat morgen naar Detroit om zijn steun te betuigen voor de staking bij de drie grote autofabrikanten. Hij roept de autofabrikanten op om de stakers tegemoet te komen. Dat meldt het ANP.

“Dinsdag ga ik naar Michigan”, zo kondigde Biden aan op X (voorheen Twitter). “Het is tijd voor een win-winovereenkomst die ervoor zorgt dat de Amerikaanse autoproductie floreert”, voegde hij eraan toe. Het komt zelden voor dat een Amerikaanse president stakers bezoekt, stelt historicus Jeremi Suri van de Universiteit van Texas. “Het zou een grote verandering voor Biden zijn om als president de kant te kiezen van de stakende arbeiders, in plaats van de zijde van de industrie of boven de partijen te blijven.”

Met zijn bezoek aan de stakers probeert Joe Biden volgens het ANP ook de banden aan te halen met autovakbond UAW, de drijvende kracht achter deze staking. Tal van vakbonden hebben al hun steun uitgesproken voor een herverkiezing van Biden als president, maar de UAW heeft dat nog niet gedaan.

Donald Trump, die graag volgend jaar weer verkozen wil worden als president van de VS, had aangekondigd om de stakers woensdag te bezoeken. Biden gaat dus een dag eerder.

De unieke staking bij de ‘grote drie’ van Detroit duurt inmiddels een week. Er wordt gestaakt voor meer loon en een kortere werkweek bij Ford, General Motors en Chrysler (onderdeel van Stellantis).

Geplaatst in rubriek:
Maarten Bokslag
Maarten Bokslag

Maarten is een ervaren freelancer op het gebied van de automotive en mobiliteit. Hij heeft een zwak voor klassieke auto's.

President Joe Biden dinsdag naar stakend personeel Amerikaanse autofabrikanten | Automotive Online

President Joe Biden dinsdag naar stakend personeel Amerikaanse autofabrikanten

Staking • Biden gaat precies een dag eerder bij de stakers langs dan zijn rivaal Donald Trump.
Maarten Bokslag Maarten Bokslag
• Laatste update:
President Joe Biden.(foto: Shutterstock)

De Amerikaanse president Joe Biden gaat morgen naar Detroit om zijn steun te betuigen voor de staking bij de drie grote autofabrikanten. Hij roept de autofabrikanten op om de stakers tegemoet te komen. Dat meldt het ANP.

“Dinsdag ga ik naar Michigan”, zo kondigde Biden aan op X (voorheen Twitter). “Het is tijd voor een win-winovereenkomst die ervoor zorgt dat de Amerikaanse autoproductie floreert”, voegde hij eraan toe. Het komt zelden voor dat een Amerikaanse president stakers bezoekt, stelt historicus Jeremi Suri van de Universiteit van Texas. “Het zou een grote verandering voor Biden zijn om als president de kant te kiezen van de stakende arbeiders, in plaats van de zijde van de industrie of boven de partijen te blijven.”

Met zijn bezoek aan de stakers probeert Joe Biden volgens het ANP ook de banden aan te halen met autovakbond UAW, de drijvende kracht achter deze staking. Tal van vakbonden hebben al hun steun uitgesproken voor een herverkiezing van Biden als president, maar de UAW heeft dat nog niet gedaan.

Donald Trump, die graag volgend jaar weer verkozen wil worden als president van de VS, had aangekondigd om de stakers woensdag te bezoeken. Biden gaat dus een dag eerder.

De unieke staking bij de ‘grote drie’ van Detroit duurt inmiddels een week. Er wordt gestaakt voor meer loon en een kortere werkweek bij Ford, General Motors en Chrysler (onderdeel van Stellantis).

Geplaatst in rubriek:
Maarten Bokslag
Maarten Bokslag

Maarten is een ervaren freelancer op het gebied van de automotive en mobiliteit. Hij heeft een zwak voor klassieke auto's.