Bosch ziet omzet groeien door opkomst EV’s

Bosch • Afgelopen jaar verdubbelde Bosch de onderdelenproductie voor EV’s.
Sander Van Vliet Sander Van Vliet
• Laatste update:
(Foto: Bosch)

Bosch voorspelt dat de verkoopactiviteiten van zijn mobiliteitsdivisie dit jaar met 10 procent toenemen, gestuwd door productie van EV-onderdelen. Vorig jaar behaalde het bedrijf nog een omzet van 52,6 miljard euro, een groei van 17 procent ten opzichte van 2021. Dat maakt het bedrijf bekend op de IAA München Autoshow.

Reorganisatie

Om verdere groei in de toekomst te garanderen, kondigt het bedrijf een reorganisatie aan. De reorganisatie gaat januari 2024 in en zorgt voor een ‘intensievere samenwerking over divisies heen’, meldt het bedrijf in een persbericht. De reorganisatie is nodig omdat software volgens Bosch een steeds belangrijkere positie inneemt bij de productie van EV’s.

De mobiliteitsdivisie van Bosch kent 230 duizend werknemers en meer dan 300 fabrieken, en is daarmee de grootste van de vier takken van de Duitse onderneming. Bosch verwacht met de huidige groei dat de omzet voor de divisie in 2026 uitkomt op 60 miljard euro. Vorig jaar lag de winst van Bosch in totaal op 3,7 miljard euro.

“Software is een cruciaal element voor meer comfort en duurzaamheid”, zegt Markus Heyn, lid van de raad van bestuur en voorzitter van de softwaredivisie, op IAA. Heyn doelt onder andere op software dat de recycling van batterijen automatiseert en het temperatuurbeheer, wat de oplaadtijd van een batterij verkort.

Geplaatst in rubriek:
Sander Van Vliet
Sander Van Vliet

Sander is vaste redacteur van Automotive en Fleet & Mobility. Na omzwervingen in de sportjournalistiek streek hij in 2023 neer op Automotive-redactie. In zijn vrije tijd houdt hij zich bezig met wielrennen, voetbal en goed eten.

Bosch ziet omzet groeien door opkomst EV’s | Automotive Online

Bosch ziet omzet groeien door opkomst EV’s

Bosch • Afgelopen jaar verdubbelde Bosch de onderdelenproductie voor EV’s.
Sander Van Vliet Sander Van Vliet
• Laatste update:
(Foto: Bosch)

Bosch voorspelt dat de verkoopactiviteiten van zijn mobiliteitsdivisie dit jaar met 10 procent toenemen, gestuwd door productie van EV-onderdelen. Vorig jaar behaalde het bedrijf nog een omzet van 52,6 miljard euro, een groei van 17 procent ten opzichte van 2021. Dat maakt het bedrijf bekend op de IAA München Autoshow.

Reorganisatie

Om verdere groei in de toekomst te garanderen, kondigt het bedrijf een reorganisatie aan. De reorganisatie gaat januari 2024 in en zorgt voor een ‘intensievere samenwerking over divisies heen’, meldt het bedrijf in een persbericht. De reorganisatie is nodig omdat software volgens Bosch een steeds belangrijkere positie inneemt bij de productie van EV’s.

De mobiliteitsdivisie van Bosch kent 230 duizend werknemers en meer dan 300 fabrieken, en is daarmee de grootste van de vier takken van de Duitse onderneming. Bosch verwacht met de huidige groei dat de omzet voor de divisie in 2026 uitkomt op 60 miljard euro. Vorig jaar lag de winst van Bosch in totaal op 3,7 miljard euro.

“Software is een cruciaal element voor meer comfort en duurzaamheid”, zegt Markus Heyn, lid van de raad van bestuur en voorzitter van de softwaredivisie, op IAA. Heyn doelt onder andere op software dat de recycling van batterijen automatiseert en het temperatuurbeheer, wat de oplaadtijd van een batterij verkort.

Geplaatst in rubriek:
Sander Van Vliet
Sander Van Vliet

Sander is vaste redacteur van Automotive en Fleet & Mobility. Na omzwervingen in de sportjournalistiek streek hij in 2023 neer op Automotive-redactie. In zijn vrije tijd houdt hij zich bezig met wielrennen, voetbal en goed eten.