Volkswagen T-Roc voert Europese verkooplijst aan

Autoverkoop • Het verschil in marktaandeel tussen de VW Groep en Stellantis is het grootste sinds de oprichting van Stellantis begin 2021.
Sander Van Vliet Sander Van Vliet
• Laatste update:
Personenautoregistraties stijgen in januari met 6,5 procent
(Foto: Volkswagen) (Foto: Volkswagen)

De Volkswagen T-Roc is het best verkochte model in juli 2023 op de Europese markt met 18.296 eenheden. Dat blijkt uit cijfers van dataleverancier Jato. Ten opzichte van vorig jaar daalde het productievolume van de T-Roc met 5 procent. De Dacia Sandero en Volkswagen Golf complementeren de top drie, met respectievelijk 16.748 en 15.972 eenheden geregistreerd. Vorige maand verdubbelden MG en Tesla nog de autoverkoop in Europa.

De Tesla Model Y is het best verkochte BEV-model met 11.317 eenheden, een toename van 557 procent ten opzichte van juli 2022. De Volkswagen ID.4 volgt met een registratieaantal van 8.872. De Skoda Enya complementeert de BEV-top drie met 5.904 geregistreerde eenheden.

Best verkochte modellen in juli. (Foto: Jato)

Chinese merken verdubbelen

In totaal steeg het aantal registraties op de Europese markt in juli met 17 procent. In totaal werden er vorige maand 1.018.403 nieuwe personenauto’s geregistreerd, in vergelijking met 873.825 eenheden in juli 2022. 58 procent van dit aantal is een benzineauto.

In tegenstelling tot Volkswagen, verloor Stellantis terrein in juli. Met 15,62 procent marktaandeel verloor het merk 3,5 procentpunt in vergelijking met juli 2022. Het verschil in marktaandeel tussen de VW Groep en Stellantis is het grootste sinds de oprichting van Stellantis begin 2021.

Vorige maand registreerden de 22 Chinese merken die beschikbaar zijn in Europa 25.564 nieuwe personenauto’s – 131 procent meer dan het aantal dat het voorgaande jaar was geregistreerd. In dezelfde periode verdubbelde zij hun marktaandeel van 1,27 procent naar 2,51 procent. Echter, 88 procent van het volume dat door Chinese fabrikanten werd geregistreerd, was afkomstig van MG, Lynk & Co en DR Automobiles – merken die zichzelf niet als Chinees van oorsprong positioneren.

Nio en Xpeng rapporteerden het laatste kwartaal juist een fors verlies, terwijl de winst van BYD verdrievoudigde.

Best verkochte merken in juli. (Foto: Jato)
Geplaatst in rubriek:
Sander Van Vliet
Sander Van Vliet

Sander is vaste redacteur van Automotive en Fleet & Mobility. Na omzwervingen in de sportjournalistiek streek hij in 2023 neer op de Automotive-redactie. In zijn vrije tijd houdt hij zich bezig met wielrennen, voetbal en goed eten.

Volkswagen T-Roc voert Europese verkooplijst aan | Automotive Online

Volkswagen T-Roc voert Europese verkooplijst aan

Autoverkoop • Het verschil in marktaandeel tussen de VW Groep en Stellantis is het grootste sinds de oprichting van Stellantis begin 2021.
Sander Van Vliet Sander Van Vliet
• Laatste update:
Personenautoregistraties stijgen in januari met 6,5 procent
(Foto: Volkswagen) (Foto: Volkswagen)

De Volkswagen T-Roc is het best verkochte model in juli 2023 op de Europese markt met 18.296 eenheden. Dat blijkt uit cijfers van dataleverancier Jato. Ten opzichte van vorig jaar daalde het productievolume van de T-Roc met 5 procent. De Dacia Sandero en Volkswagen Golf complementeren de top drie, met respectievelijk 16.748 en 15.972 eenheden geregistreerd. Vorige maand verdubbelden MG en Tesla nog de autoverkoop in Europa.

De Tesla Model Y is het best verkochte BEV-model met 11.317 eenheden, een toename van 557 procent ten opzichte van juli 2022. De Volkswagen ID.4 volgt met een registratieaantal van 8.872. De Skoda Enya complementeert de BEV-top drie met 5.904 geregistreerde eenheden.

Best verkochte modellen in juli. (Foto: Jato)

Chinese merken verdubbelen

In totaal steeg het aantal registraties op de Europese markt in juli met 17 procent. In totaal werden er vorige maand 1.018.403 nieuwe personenauto’s geregistreerd, in vergelijking met 873.825 eenheden in juli 2022. 58 procent van dit aantal is een benzineauto.

In tegenstelling tot Volkswagen, verloor Stellantis terrein in juli. Met 15,62 procent marktaandeel verloor het merk 3,5 procentpunt in vergelijking met juli 2022. Het verschil in marktaandeel tussen de VW Groep en Stellantis is het grootste sinds de oprichting van Stellantis begin 2021.

Vorige maand registreerden de 22 Chinese merken die beschikbaar zijn in Europa 25.564 nieuwe personenauto’s – 131 procent meer dan het aantal dat het voorgaande jaar was geregistreerd. In dezelfde periode verdubbelde zij hun marktaandeel van 1,27 procent naar 2,51 procent. Echter, 88 procent van het volume dat door Chinese fabrikanten werd geregistreerd, was afkomstig van MG, Lynk & Co en DR Automobiles – merken die zichzelf niet als Chinees van oorsprong positioneren.

Nio en Xpeng rapporteerden het laatste kwartaal juist een fors verlies, terwijl de winst van BYD verdrievoudigde.

Best verkochte merken in juli. (Foto: Jato)
Geplaatst in rubriek:
Sander Van Vliet
Sander Van Vliet

Sander is vaste redacteur van Automotive en Fleet & Mobility. Na omzwervingen in de sportjournalistiek streek hij in 2023 neer op de Automotive-redactie. In zijn vrije tijd houdt hij zich bezig met wielrennen, voetbal en goed eten.