‘Continental-dochter overweegt verkoop auto-activiteiten’

Continental • Continental deelde in mei mee dat het ContiTech wilde reorganiseren.
Bart Kuijpers Bart Kuijpers
foto: Shutterstock)

Continental wil de auto-activiteiten van zijn divisie ContiTech in de etalage zetten, meldt het doorgaans goed-ingelichte Duitse Manager Magazin op basis van bronnen binnen het bedrijf.

ContiTech maakt vooral riemen, aircosystemen en afdichtsystemen voor auto’s. Continental zou de niet-auto activiteiten van ContiTech behouden en zich daarbij – nog – meer willen richten op elektrificatie.

De reorganisatie wordt vooral gedreven door de voorzitter van de Raad van Toezicht,
Wolfgang Reitzle in samenwerking met ceo Nikolai Setzer en zijn team. De 74-jarige
Reitzle werkte in het begin van zijn loopbaan onder meer bij BMW en Ford maar koos later
voor de fabrikant van industriële gassen Linde en is al sinds 2009 ‘chairman’ bij Continental.

Continental deelde in mei mee dat het Contitech wilde reorganiseren. Ook speelde het bedrijf destijds met het idee alle auto- gerichte activiteiten in één eenheid te bundelen. Continental heeft tot nu toe niet willen reageren op de berichten. In september 2021 werd de aandrijfdivisie al verzelfstandigd tot Vitesco Technologies

Geplaatst in rubriek:
Bart Kuijpers
Bart Kuijpers

Bart Kuijpers (’80) werkt sinds 2008 bij Automotive. Hij is als redacteur verantwoordelijk voor de portefeuilles Merkkanaal en Occasions. Bart houdt van voetbal en van Radiohead. Hij rijdt sinds februari '23 een Tesla en is daar erg tevreden (relatief betaalbaar en fantastische software) mee, maar hij is verder geen fan van het merk.

‘Continental-dochter overweegt verkoop auto-activiteiten’ | Automotive Online

‘Continental-dochter overweegt verkoop auto-activiteiten’

Continental • Continental deelde in mei mee dat het ContiTech wilde reorganiseren.
Bart Kuijpers Bart Kuijpers
(Foto: Shutterstock)

Continental wil de auto-activiteiten van zijn divisie ContiTech in de etalage zetten, meldt het doorgaans goed-ingelichte Duitse Manager Magazin op basis van bronnen binnen het bedrijf.

ContiTech maakt vooral riemen, aircosystemen en afdichtsystemen voor auto’s. Continental zou de niet-auto activiteiten van ContiTech behouden en zich daarbij – nog – meer willen richten op elektrificatie.

De reorganisatie wordt vooral gedreven door de voorzitter van de Raad van Toezicht,
Wolfgang Reitzle in samenwerking met ceo Nikolai Setzer en zijn team. De 74-jarige
Reitzle werkte in het begin van zijn loopbaan onder meer bij BMW en Ford maar koos later
voor de fabrikant van industriële gassen Linde en is al sinds 2009 ‘chairman’ bij Continental.

Continental deelde in mei mee dat het Contitech wilde reorganiseren. Ook speelde het bedrijf destijds met het idee alle auto- gerichte activiteiten in één eenheid te bundelen. Continental heeft tot nu toe niet willen reageren op de berichten. In september 2021 werd de aandrijfdivisie al verzelfstandigd tot Vitesco Technologies

Geplaatst in rubriek:
Bart Kuijpers
Bart Kuijpers

Bart Kuijpers (’80) werkt sinds 2008 bij Automotive. Hij is als redacteur verantwoordelijk voor de portefeuilles Merkkanaal en Occasions. Bart houdt van voetbal en van Radiohead. Hij rijdt sinds februari '23 een Tesla en is daar erg tevreden (relatief betaalbaar en fantastische software) mee, maar hij is verder geen fan van het merk.