Duizenden banen op de tocht bij Continental

Continental • In het uiterste geval zouden tot 5.500 banen moeten verdwijnen.
Maarten Bokslag Maarten Bokslag
• Laatste update:
(foto: Shutterstock)

Bandenfabrikant Continental gaat reorganiseren. Het bedrijfsonderdeel Smart Mobility wordt opgedoekt en er vervallen veel arbeidsplaatsen. Zo zou de lastendruk jaarlijks met 400 miljoen euro moeten verminderen, aldus het concern.

Duitse media speculeren over het aantal banen dat gaat verdwijnen. Automobilwoche zegt te weten dat er in Duitsland in ieder geval duizend banen worden geschrapt. Het normaal gesproken goed ingevoerde Manager Magazine sprak afgelopen weekend van het schrappen van 5.500 banen wereldwijd.

De plannen van Continental moeten vanaf 2025 tot een kostenbesparing van 400 miljoen euro leiden. Het concern noemt heel concreet de opheffing van het bedrijfsonderdeel Smart Mobility. De activiteiten daarvan worden verdeeld en ondergebracht bij de andere vijf bedrijfsonderdelen. Dat zijn Architecture & Networking, Autonomous Mobility, Safety & Motion, Software & Central Technologies en User Experience. De winstgevendheid van het bedrijf staat al jaren onder druk. 

“Ons doel is om een ​​duurzaam winstgevend bedrijf te creëren, dat met eigen middelen in haar toekomst kan investeren. Door de herstructurering brengen we technologische oplossingen naar de bedrijfsgebieden waar we synergiën zien. Zo kunnen we beter inspelen op de eisen van de markt”, stelt Philipp von Hirschheydt, chef van de automotive-divisie van Continental.

Het voormalige bedrijfsonderdeel Vitesco van Continental staat ook in de etalage. Schaeffler wil het graag overnemen, maar de verkoop is nog niet rond.

Geplaatst in rubriek:
Maarten Bokslag
Maarten Bokslag

Maarten is een ervaren freelancer op het gebied van de automotive en mobiliteit. Hij heeft een zwak voor klassieke auto's.

Duizenden banen op de tocht bij Continental | Automotive Online

Duizenden banen op de tocht bij Continental

Continental • In het uiterste geval zouden tot 5.500 banen moeten verdwijnen.
Maarten Bokslag Maarten Bokslag
• Laatste update:
(foto: Shutterstock)

Bandenfabrikant Continental gaat reorganiseren. Het bedrijfsonderdeel Smart Mobility wordt opgedoekt en er vervallen veel arbeidsplaatsen. Zo zou de lastendruk jaarlijks met 400 miljoen euro moeten verminderen, aldus het concern.

Duitse media speculeren over het aantal banen dat gaat verdwijnen. Automobilwoche zegt te weten dat er in Duitsland in ieder geval duizend banen worden geschrapt. Het normaal gesproken goed ingevoerde Manager Magazine sprak afgelopen weekend van het schrappen van 5.500 banen wereldwijd.

De plannen van Continental moeten vanaf 2025 tot een kostenbesparing van 400 miljoen euro leiden. Het concern noemt heel concreet de opheffing van het bedrijfsonderdeel Smart Mobility. De activiteiten daarvan worden verdeeld en ondergebracht bij de andere vijf bedrijfsonderdelen. Dat zijn Architecture & Networking, Autonomous Mobility, Safety & Motion, Software & Central Technologies en User Experience. De winstgevendheid van het bedrijf staat al jaren onder druk. 

“Ons doel is om een ​​duurzaam winstgevend bedrijf te creëren, dat met eigen middelen in haar toekomst kan investeren. Door de herstructurering brengen we technologische oplossingen naar de bedrijfsgebieden waar we synergiën zien. Zo kunnen we beter inspelen op de eisen van de markt”, stelt Philipp von Hirschheydt, chef van de automotive-divisie van Continental.

Het voormalige bedrijfsonderdeel Vitesco van Continental staat ook in de etalage. Schaeffler wil het graag overnemen, maar de verkoop is nog niet rond.

Geplaatst in rubriek:
Maarten Bokslag
Maarten Bokslag

Maarten is een ervaren freelancer op het gebied van de automotive en mobiliteit. Hij heeft een zwak voor klassieke auto's.