Toyota Van Gent participeert in waterstofstation: ‘Direct meer interesse in Mirai 2’

Waterstof • Fountain Fuel opende kort voor de zomer zijn eerste waterstoftankstation in Amersfoort.
Maarten Bokslag Maarten Bokslag
Waterstof tankstation
Het Fountain Fuel waterstof tankstation in Amersfoort (foto: Van Gent)

Toyota-dealer Van Gent – met vestigingen in Amersfoort, Ede en Veenendaal – neemt aandelen in Fountain Fuel, een onderneming die plannen heeft voor een netwerk van pompstations voor waterstof én stroom. Dit wordt aan Automotive online bevestigd door mede-eigenaar Diderik van Gent.

Waterstof en stroom

Fountain Fuel is van plan om tot 2030 vijftig tankstations te bouwen, waar zowel waterstof als stroom voor EV’s getankt kan worden. Het eerste station opende in juni in Amersfoort en het is de bedoeling dat dit jaar nog stations volgen in Rotterdam en Nijmegen. “Wij ondersteunen, samen met een aantal andere Amersfoortse ondernemers, de bouw van de eerste drie stations”, vertelt Van Gent, die geen details over de hoogte van de investering prijsgeeft.

“Dit is een mooi initiatief, waarmee we laten zien dat we echt geloven in waterstof. Fountain Fuel is een bedrijf dat er echt op gericht is om CO2-neutraal rijden groot te maken. Ze hebben geen banden met de fossiele industrie, die toch altijd nog een ander belang heeft dan zo veel mogelijk mensen op waterstof laten rijden.”

Mirai

Toyota heeft jarenlang ingezet op waterstof voor personenauto’s. Van Gent: “Sinds 2015 hebben we de Mirai in de showroom staan. Van de Mirai 1 hebben we er een handvol verkocht. Maar nu het tankstation in Amersfoort in juni is geopend, zien we dat de belangstelling voor de Mirai 2 enorm toeneemt. We stimuleren dat door mensen aantrekkelijke lease en shortlease opties te bieden. Je zit er niet meteen aan vast, maar kunt het een jaartje uitproberen. Dat blijkt te werken, we hebben al aardig wat orders kunnen noteren.”

Diverse merken werken inmiddels aan waterstof als energiedrager voor (bedrijfs)auto’s. BMW werkt (samen met Toyota) aan de iX5Stellantis werkt aan bestelbussen op waterstof en ook Hyundai en Renault hebben auto’s met een brandstofcel.

Geplaatst in rubriek:
Maarten Bokslag
Maarten Bokslag

Maarten is een ervaren freelancer op het gebied van de automotive en mobiliteit. Hij heeft een zwak voor klassieke auto's.

Toyota Van Gent participeert in waterstofstation: ‘Direct meer interesse in Mirai 2’ | Automotive Online

Toyota Van Gent participeert in waterstofstation: ‘Direct meer interesse in Mirai 2’

Waterstof • Fountain Fuel opende kort voor de zomer zijn eerste waterstoftankstation in Amersfoort.
Maarten Bokslag Maarten Bokslag
Waterstof tankstation
Het Fountain Fuel waterstof tankstation in Amersfoort (foto: Van Gent)

Toyota-dealer Van Gent – met vestigingen in Amersfoort, Ede en Veenendaal – neemt aandelen in Fountain Fuel, een onderneming die plannen heeft voor een netwerk van pompstations voor waterstof én stroom. Dit wordt aan Automotive online bevestigd door mede-eigenaar Diderik van Gent.

Waterstof en stroom

Fountain Fuel is van plan om tot 2030 vijftig tankstations te bouwen, waar zowel waterstof als stroom voor EV’s getankt kan worden. Het eerste station opende in juni in Amersfoort en het is de bedoeling dat dit jaar nog stations volgen in Rotterdam en Nijmegen. “Wij ondersteunen, samen met een aantal andere Amersfoortse ondernemers, de bouw van de eerste drie stations”, vertelt Van Gent, die geen details over de hoogte van de investering prijsgeeft.

“Dit is een mooi initiatief, waarmee we laten zien dat we echt geloven in waterstof. Fountain Fuel is een bedrijf dat er echt op gericht is om CO2-neutraal rijden groot te maken. Ze hebben geen banden met de fossiele industrie, die toch altijd nog een ander belang heeft dan zo veel mogelijk mensen op waterstof laten rijden.”

Mirai

Toyota heeft jarenlang ingezet op waterstof voor personenauto’s. Van Gent: “Sinds 2015 hebben we de Mirai in de showroom staan. Van de Mirai 1 hebben we er een handvol verkocht. Maar nu het tankstation in Amersfoort in juni is geopend, zien we dat de belangstelling voor de Mirai 2 enorm toeneemt. We stimuleren dat door mensen aantrekkelijke lease en shortlease opties te bieden. Je zit er niet meteen aan vast, maar kunt het een jaartje uitproberen. Dat blijkt te werken, we hebben al aardig wat orders kunnen noteren.”

Diverse merken werken inmiddels aan waterstof als energiedrager voor (bedrijfs)auto’s. BMW werkt (samen met Toyota) aan de iX5Stellantis werkt aan bestelbussen op waterstof en ook Hyundai en Renault hebben auto’s met een brandstofcel.

Geplaatst in rubriek:
Maarten Bokslag
Maarten Bokslag

Maarten is een ervaren freelancer op het gebied van de automotive en mobiliteit. Hij heeft een zwak voor klassieke auto's.