Stellantis investeert in productie waterstof-bestelauto’s

Bart Kuijpers Bart Kuijpers
Foto: Stellantis

Fabrikant Stellantis investeert in de productie van waterstof-bestelauto’s. In de fabriek in Hordain moeten vanaf 2024 waterstofversies van de Peugeot Expert, Citroën Jumpy en Opel Vivaro gebouwd worden. In eerste instantie gaat het om vijfduizend voertuigen per jaar. Dat meldt Stellantis. 

De fabrikant meldt ook dat het de EV- en waterstof-activiteiten niet wil scheiden van die van de productie van brandstofvoertuigen, iets wat Renault bijvoorbeeld wel overweegt. Het concern wil dat alle werknemers betrokken worden bij de energietransitie. In Frankrijk zullen alle twaalf productielocaties betrokken worden bij de bouw van voertuigen met elektrische- of waterstofaandrijving. 

 

Geplaatst in rubriek:
Bart Kuijpers
Bart Kuijpers

Bart Kuijpers (’80) werkt sinds 2008 bij Automotive. Hij is als redacteur verantwoordelijk voor de portefeuilles Merkkanaal en Occasions. Bart houdt van voetbal en van Radiohead. Hij rijdt sinds kort (op eigen initiatief) een Tesla en is daar erg tevreden (goedkoop en fantastische software) mee, maar hij is verder geen fan van het merk.