‘Nissan en Renault bijna akkoord over deal’

Alliantie • De aandelenverdeling in Renault’s EV-divisie Ampere is het discussiepunt.
Robert L. Smid Robert L. Smid
• Laatste update:
(Foto: Shutterstock)

Nissan en Renault kondigen op korte termijn de structuur van hun nieuwe alliantie aan. Dit meldt persbureau Reuters. Beide bedrijven zijn al tien maanden aan het onderhandelen over de aandeelverhouding binnen deze nieuwe structuur.

In februari werd een eerste voorstel aangekondigd. Nissan zou een aandeel van 15 procent krijgen in Renault’s nieuwe divisie Ampere. Renault zou dan ook zijn aandeel van 43 procent in Nissan verlagen. In de nieuwe afspraken zou Nissan een kleiner belang nemen in Ampere. Verdere details zijn nog niet bekend. 

In eerste instantie was het de bedoeling dat de onderhandelingen in maart rond waren. Nissan cco Ashwani Gupta verliet het bedrijf omdat hij het niet eens was met de voorwaarden van de deal.

Geplaatst in rubriek:
Robert L. Smid
Robert L. Smid

Robert is als redacteur verantwoordelijk voor bijdragen aan Automotive en Fleet & Mobility. Hij werkt sinds 2023 bij de redactie. In zijn vrije tijd houdt hij zich bezig met karate, videografie en lekker eten. Ook houdt hij van gitaarspelen.

‘Nissan en Renault bijna akkoord over deal’ | Automotive Online

‘Nissan en Renault bijna akkoord over deal’

Alliantie • De aandelenverdeling in Renault’s EV-divisie Ampere is het discussiepunt.
Robert L. Smid Robert L. Smid
• Laatste update:
(Foto: Shutterstock)

Nissan en Renault kondigen op korte termijn de structuur van hun nieuwe alliantie aan. Dit meldt persbureau Reuters. Beide bedrijven zijn al tien maanden aan het onderhandelen over de aandeelverhouding binnen deze nieuwe structuur.

In februari werd een eerste voorstel aangekondigd. Nissan zou een aandeel van 15 procent krijgen in Renault’s nieuwe divisie Ampere. Renault zou dan ook zijn aandeel van 43 procent in Nissan verlagen. In de nieuwe afspraken zou Nissan een kleiner belang nemen in Ampere. Verdere details zijn nog niet bekend. 

In eerste instantie was het de bedoeling dat de onderhandelingen in maart rond waren. Nissan cco Ashwani Gupta verliet het bedrijf omdat hij het niet eens was met de voorwaarden van de deal.

Geplaatst in rubriek:
Robert L. Smid
Robert L. Smid

Robert is als redacteur verantwoordelijk voor bijdragen aan Automotive en Fleet & Mobility. Hij werkt sinds 2023 bij de redactie. In zijn vrije tijd houdt hij zich bezig met karate, videografie en lekker eten. Ook houdt hij van gitaarspelen.