Ook Canadezen investeren in Britse automarkt

Groot Brittannië • Een grote Canadese speler op de Noord-Amerikaanse automarkt wil ook de Britse markt betreden.
Redactie Redactie
(foto: Shutterstock)

Na overnames door het Nederlandse Van Mossel, het Zweedse Hedin en het Amerikaanse Lithia Motors heeft nu ook een autobedrijf uit Canada zijn intrede gedaan op de Britse
automarkt. Alpha Auto Group uit Toronto wil de grote Britse dealer Lookers overnemen, blijkt uit een bericht aan de Londense beurs. AAG is bereid omgerekend 540 miljoen euro neer te tellen voor de aandelen van Lookers.

Het Canadese bedrijf bestaat pas sinds 2014 en beschikt over 22 locaties in de VS en Canada zelf. AAG draait daarmee een omzet van 1 miljard dollar. Lookers behoort tot de grotere dealergroepen van het VK met ruim 150 vestigingen onder een reeks merknamen en een omzet van rond de 5 miljard euro. Eén van de grotere aandeelhouders, Constellation Automotive Group dat ook eigenaar is van BCA en CarNext, heeft het bod van AAG geaccepteerd. In totaal hebben de Canadezen al toezeggingen namens 42 procent van de aandelen Lookers.

Een aantrekkelijke kans

De directie van Lookers heeft het bod aanbevolen. Het Canadese bedrijf geeft een aantal redenen waarom het een interessante deal is.

‘’Wij zien in dat de autoretailmarkt per definitie cyclisch is, dat er een belangrijke structurele transformatie naar elektrische voertuigen aan de gang is en dat er ook andere factoren spelen zoals inflatie, macro- economische onzekerheid, de ontwikkeling van buitenlandse leveringsketen en structurele veranderingen in het distributiemodel, die alle onzekerheid scheppen voor de vooruitzichten op de middellange termijn. Dat betekent dat dit bod de Lookers aandeelhouders een aantrekkelijke kans biedt om de waardecreatie te versnellen en hun investering met een belangrijke winst te gelde te maken’’, meldt het bedrijf in een persbericht.

Ook Canadezen investeren in Britse automarkt | Automotive Online

Ook Canadezen investeren in Britse automarkt

Groot Brittannië • Een grote Canadese speler op de Noord-Amerikaanse automarkt wil ook de Britse markt betreden.
Redactie Redactie
(foto: Shutterstock)

Na overnames door het Nederlandse Van Mossel, het Zweedse Hedin en het Amerikaanse Lithia Motors heeft nu ook een autobedrijf uit Canada zijn intrede gedaan op de Britse
automarkt. Alpha Auto Group uit Toronto wil de grote Britse dealer Lookers overnemen, blijkt uit een bericht aan de Londense beurs. AAG is bereid omgerekend 540 miljoen euro neer te tellen voor de aandelen van Lookers.

Het Canadese bedrijf bestaat pas sinds 2014 en beschikt over 22 locaties in de VS en Canada zelf. AAG draait daarmee een omzet van 1 miljard dollar. Lookers behoort tot de grotere dealergroepen van het VK met ruim 150 vestigingen onder een reeks merknamen en een omzet van rond de 5 miljard euro. Eén van de grotere aandeelhouders, Constellation Automotive Group dat ook eigenaar is van BCA en CarNext, heeft het bod van AAG geaccepteerd. In totaal hebben de Canadezen al toezeggingen namens 42 procent van de aandelen Lookers.

Een aantrekkelijke kans

De directie van Lookers heeft het bod aanbevolen. Het Canadese bedrijf geeft een aantal redenen waarom het een interessante deal is.

‘’Wij zien in dat de autoretailmarkt per definitie cyclisch is, dat er een belangrijke structurele transformatie naar elektrische voertuigen aan de gang is en dat er ook andere factoren spelen zoals inflatie, macro- economische onzekerheid, de ontwikkeling van buitenlandse leveringsketen en structurele veranderingen in het distributiemodel, die alle onzekerheid scheppen voor de vooruitzichten op de middellange termijn. Dat betekent dat dit bod de Lookers aandeelhouders een aantrekkelijke kans biedt om de waardecreatie te versnellen en hun investering met een belangrijke winst te gelde te maken’’, meldt het bedrijf in een persbericht.