Mogelijk doorbraak op komst bij VDL Nedcar

VDL • Vakbond CNV meldt dat VDL bereid is om “grote stappen te zetten”.
Maarten Bokslag Maarten Bokslag
• Laatste update:
Foto: VDL Nedcar

Er lijkt een doorbraak op komst in de onderhandelingen tussen de bonden en VDL-Nedcar in Born. CNV-bestuurder Jeroen Bruinsma vertelde vanmorgen tegen stakende medewerkers van Nedcar dat VDL “bereid is om grote stappen te zetten”. Hij gaf ook aan vertrouwen te hebben in het proces en in een goede oplossing. Dit meldt het ANP.

Miel Timmers, woordvoerder van VDL, meldt aan Automotive dat hij “in dit stadium niets kan bevestigen.”

De onderhandelingen tussen de bonden en VDL-Nedcar zitten al geruime tijd vast. Het contract voor de productie van Mini’s bij Nedcar in Born loopt af en er wordt al geruime tijd actie gevoerd voor een beter sociaal plan. Er kwamen geplande en wilde stakingen. Vorige week gooide VDL olie op het vuur met de aankondiging dat er per 1 november in Born 1.800 banen verdwijnen. Bij Nedcar werken 3.950 mensen.

Het is nog niet duidelijk of de stakingen volgende week hervat worden.

Geplaatst in rubriek:
Maarten Bokslag
Maarten Bokslag

Maarten is een ervaren freelancer op het gebied van de automotive en mobiliteit. Hij heeft een zwak voor klassieke auto's.

Mogelijk doorbraak op komst bij VDL Nedcar | Automotive Online

Mogelijk doorbraak op komst bij VDL Nedcar

VDL • Vakbond CNV meldt dat VDL bereid is om “grote stappen te zetten”.
Maarten Bokslag Maarten Bokslag
• Laatste update:
Foto: VDL Nedcar

Er lijkt een doorbraak op komst in de onderhandelingen tussen de bonden en VDL-Nedcar in Born. CNV-bestuurder Jeroen Bruinsma vertelde vanmorgen tegen stakende medewerkers van Nedcar dat VDL “bereid is om grote stappen te zetten”. Hij gaf ook aan vertrouwen te hebben in het proces en in een goede oplossing. Dit meldt het ANP.

Miel Timmers, woordvoerder van VDL, meldt aan Automotive dat hij “in dit stadium niets kan bevestigen.”

De onderhandelingen tussen de bonden en VDL-Nedcar zitten al geruime tijd vast. Het contract voor de productie van Mini’s bij Nedcar in Born loopt af en er wordt al geruime tijd actie gevoerd voor een beter sociaal plan. Er kwamen geplande en wilde stakingen. Vorige week gooide VDL olie op het vuur met de aankondiging dat er per 1 november in Born 1.800 banen verdwijnen. Bij Nedcar werken 3.950 mensen.

Het is nog niet duidelijk of de stakingen volgende week hervat worden.

Geplaatst in rubriek:
Maarten Bokslag
Maarten Bokslag

Maarten is een ervaren freelancer op het gebied van de automotive en mobiliteit. Hij heeft een zwak voor klassieke auto's.