‘Ford wil 7 miljard dollar besparen en winst gaan maken op EV’s’

Ford • Het Amerikaanse bedrijf loopt achter in de elektrificatie.
Maarten Bokslag Maarten Bokslag
• Laatste update:
(Foto: Shutterstock)

Ford kondigt een ambitieuze strategie aan om de verkoop van EV’s te stimuleren en meer winst te maken. Onderdeel van de plannen is een kostenreductie van 7 miljard dollar (6,5 miljard euro). Dat meldde Ford tijdens de beleggersdag, aldus persbureau Reuters.

Ford werkt aan elektrificatie en herstel van de winstmarges, maar schat dat de kosten die het heeft 7 miljard dollar hoger zijn dan die bij de concurrentie. CFO John Lawler beloofde de investeerders dat die 7 miljard kostenreductie echt gaat plaatsvinden. Volgens Reuters wil hij daarmee het vertrouwen in Ford herstellen. Na de beleggersdag daalde de koers van het aandeel 1 procent.

Ford maakte op de bijeenkomst bekend dat het nieuwe leveringsovereenkomsten voor lithium voor EV-batterijen had afgesloten. Dat past in de doelstelling om in 2026 twee miljoen EV’s per jaar te produceren. Dat wordt als streefgetal gesteld om het succesvolle Tesla te benaderen. Eind dit jaar heeft het concern naar eigen zeggen een wereldwijde capaciteit om 600 duizend EV’s te bouwen. Ford bevestigde bij de gelegenheid zijn prognose voor 2023 van 9 tot 11 miljard dollar aan gecorrigeerde winst, vóór rente en belastingen. Het verwacht echter dat er dit jaar 3 miljard dollar verlies wordt geleden op de productie van elektrische voertuigen.

Afgelopen jaren is Ford al flink aan het snijden in de kosten. Er werden meerdere malen massa-ontslagen bekendgemaakt, meest recent 1.100 mensen in Spanje.

Geplaatst in rubriek:
Maarten Bokslag
Maarten Bokslag

Maarten is een ervaren freelancer op het gebied van de automotive en mobiliteit. Hij heeft een zwak voor klassieke auto's.

‘Ford wil 7 miljard dollar besparen en winst gaan maken op EV’s’ | Automotive Online

‘Ford wil 7 miljard dollar besparen en winst gaan maken op EV’s’

Ford • Het Amerikaanse bedrijf loopt achter in de elektrificatie.
Maarten Bokslag Maarten Bokslag
• Laatste update:
(Foto: Shutterstock)

Ford kondigt een ambitieuze strategie aan om de verkoop van EV’s te stimuleren en meer winst te maken. Onderdeel van de plannen is een kostenreductie van 7 miljard dollar (6,5 miljard euro). Dat meldde Ford tijdens de beleggersdag, aldus persbureau Reuters.

Ford werkt aan elektrificatie en herstel van de winstmarges, maar schat dat de kosten die het heeft 7 miljard dollar hoger zijn dan die bij de concurrentie. CFO John Lawler beloofde de investeerders dat die 7 miljard kostenreductie echt gaat plaatsvinden. Volgens Reuters wil hij daarmee het vertrouwen in Ford herstellen. Na de beleggersdag daalde de koers van het aandeel 1 procent.

Ford maakte op de bijeenkomst bekend dat het nieuwe leveringsovereenkomsten voor lithium voor EV-batterijen had afgesloten. Dat past in de doelstelling om in 2026 twee miljoen EV’s per jaar te produceren. Dat wordt als streefgetal gesteld om het succesvolle Tesla te benaderen. Eind dit jaar heeft het concern naar eigen zeggen een wereldwijde capaciteit om 600 duizend EV’s te bouwen. Ford bevestigde bij de gelegenheid zijn prognose voor 2023 van 9 tot 11 miljard dollar aan gecorrigeerde winst, vóór rente en belastingen. Het verwacht echter dat er dit jaar 3 miljard dollar verlies wordt geleden op de productie van elektrische voertuigen.

Afgelopen jaren is Ford al flink aan het snijden in de kosten. Er werden meerdere malen massa-ontslagen bekendgemaakt, meest recent 1.100 mensen in Spanje.

Geplaatst in rubriek:
Maarten Bokslag
Maarten Bokslag

Maarten is een ervaren freelancer op het gebied van de automotive en mobiliteit. Hij heeft een zwak voor klassieke auto's.