Lightyear kijkt naar Tesla voor mogelijk partnership

Lightyear • Lightyear-ceo Lex Hoefsloot blijft volhouden: “Het kan niet anders dan dat er voor zo’n product een markt is.”
Maarten Bokslag Maarten Bokslag
• Laatste update:
Lex Hoefsloot lonkt naar samenwerking met andere autofabrikanten (foto: Doorzetters)

De Nederlandse EV-fabrikant Lightyear lonkt naar samenwerking met Tesla. Dat blijkt uit de podcast Doorzetters van Ruud Hendriks en Richard Bross, die gisteren verscheen.

Lightyear, dat jarenlang aan de weg timmerde met plannen voor een EV op zonne-energie, ging in januari failliet. Het bedrijf maakte in april een doorstart, waarbij het doel vooral is om de innovatieve plannen toch op een of andere manier in een productie-auto te verwezenlijken. Het Brabantse VDL (eigenaar van Nedcar) is veelvuldig genoemd als mogelijke samenwerkingspartner.

Nu noemt Lightyear ceo Lex Hoefsloot Tesla als logische partner. Hoefsloot heeft nog veel vertrouwen in Lightyear, zou blijkt uit de podcast. “We lossen de grootste problemen van elektrische auto’s op. Dat is het bereik, de laadpalen en de kosten. Dit zijn dé drie factoren waarom mensen niet elektrisch rijden. Het kan niet anders dan dat er voor zo’n product een markt is”, meent Hoefsloot. 

Hoefsloot zoekt nu toenadering tot een bestaande fabrikant die de technologie van Lightyear kan toepassen of zelfs de Lightyear 2 kan gaan bouwen. Hij sluit niets uit. “Tesla zou een mogelijke partner kunnen zijn, maar dat geldt ook voor andere fabrikanten. Veel fabrikanten hebben een probleem. Ze moeten versneld elektrisch, of hun strategie is niet onderscheidend genoeg. Voor ons is een dergelijke samenwerking ‘iets natuurlijks’. Je kunt ook sneller schakelen via een partnership.”

De podcast van Doorzetters is hier te vinden.

Geplaatst in rubriek:
Maarten Bokslag
Maarten Bokslag

Maarten is een ervaren freelancer op het gebied van de automotive en mobiliteit. Hij heeft een zwak voor klassieke auto's.

Lightyear kijkt naar Tesla voor mogelijk partnership | Automotive Online

Lightyear kijkt naar Tesla voor mogelijk partnership

Lightyear • Lightyear-ceo Lex Hoefsloot blijft volhouden: “Het kan niet anders dan dat er voor zo’n product een markt is.”
Maarten Bokslag Maarten Bokslag
• Laatste update:
Lex Hoefsloot lonkt naar samenwerking met andere autofabrikanten (foto: Doorzetters)

De Nederlandse EV-fabrikant Lightyear lonkt naar samenwerking met Tesla. Dat blijkt uit de podcast Doorzetters van Ruud Hendriks en Richard Bross, die gisteren verscheen.

Lightyear, dat jarenlang aan de weg timmerde met plannen voor een EV op zonne-energie, ging in januari failliet. Het bedrijf maakte in april een doorstart, waarbij het doel vooral is om de innovatieve plannen toch op een of andere manier in een productie-auto te verwezenlijken. Het Brabantse VDL (eigenaar van Nedcar) is veelvuldig genoemd als mogelijke samenwerkingspartner.

Nu noemt Lightyear ceo Lex Hoefsloot Tesla als logische partner. Hoefsloot heeft nog veel vertrouwen in Lightyear, zou blijkt uit de podcast. “We lossen de grootste problemen van elektrische auto’s op. Dat is het bereik, de laadpalen en de kosten. Dit zijn dé drie factoren waarom mensen niet elektrisch rijden. Het kan niet anders dan dat er voor zo’n product een markt is”, meent Hoefsloot. 

Hoefsloot zoekt nu toenadering tot een bestaande fabrikant die de technologie van Lightyear kan toepassen of zelfs de Lightyear 2 kan gaan bouwen. Hij sluit niets uit. “Tesla zou een mogelijke partner kunnen zijn, maar dat geldt ook voor andere fabrikanten. Veel fabrikanten hebben een probleem. Ze moeten versneld elektrisch, of hun strategie is niet onderscheidend genoeg. Voor ons is een dergelijke samenwerking ‘iets natuurlijks’. Je kunt ook sneller schakelen via een partnership.”

De podcast van Doorzetters is hier te vinden.

Geplaatst in rubriek:
Maarten Bokslag
Maarten Bokslag

Maarten is een ervaren freelancer op het gebied van de automotive en mobiliteit. Hij heeft een zwak voor klassieke auto's.