Mazda verdubbelt de fabrieksgarantie tot zes jaar

Mazda • Die garantieperiode was drie jaar.
Nienke Eusterbrock Nienke Eusterbrock
Mazda verdubbeld de fabrieksgarantie
Voor een lithium-ion batterij geldt een fabrieksgarantie van acht jaar met een maximum van 160.000 kilometer. (Foto: Mazda)

Mazda Motor Nederland verdubbelt de garantietermijn van alle nieuw verkochte auto’s. In plaats van drie jaar fabrieksgarantie geldt voortaan zes jaar garantie voor alle nieuwe Mazda’s tot een maximum van 150.000 kilometer. De garantie is gekoppeld aan de auto en is overdraagbaar aan de volgende eigenaar van de Mazda. Dat meldt Mazda in een persbericht.

Het benadrukken van betrouwbaarheid en het leveren van extra klantenservice, zijn redenen voor de importeur om de garantietermijn voor Mazda’s op de Nederlandse markt te verdubbelen, aldus de autobouwer.

De Mazda-garantieperiode van zes jaar is in een groot deel van Europa al van toepassing, waaronder de buurlanden België en Duitsland. Voor een lithium-ion batterij geldt een fabrieksgarantie van acht jaar met een maximum van 160.000 kilometer.

Mazda verdubbelt de fabrieksgarantie tot zes jaar | Automotive Online

Mazda verdubbelt de fabrieksgarantie tot zes jaar

Mazda • Die garantieperiode was drie jaar.
Nienke Eusterbrock Nienke Eusterbrock
Mazda verdubbeld de fabrieksgarantie
Voor een lithium-ion batterij geldt een fabrieksgarantie van acht jaar met een maximum van 160.000 kilometer. (Foto: Mazda)

Mazda Motor Nederland verdubbelt de garantietermijn van alle nieuw verkochte auto’s. In plaats van drie jaar fabrieksgarantie geldt voortaan zes jaar garantie voor alle nieuwe Mazda’s tot een maximum van 150.000 kilometer. De garantie is gekoppeld aan de auto en is overdraagbaar aan de volgende eigenaar van de Mazda. Dat meldt Mazda in een persbericht.

Het benadrukken van betrouwbaarheid en het leveren van extra klantenservice, zijn redenen voor de importeur om de garantietermijn voor Mazda’s op de Nederlandse markt te verdubbelen, aldus de autobouwer.

De Mazda-garantieperiode van zes jaar is in een groot deel van Europa al van toepassing, waaronder de buurlanden België en Duitsland. Voor een lithium-ion batterij geldt een fabrieksgarantie van acht jaar met een maximum van 160.000 kilometer.