Carprof komt met speciaal ‘doe-boek’ voor kinderen

Carprof • Met de actie wil de garageformule rust op de achterbank brengen en het verkeer veiliger maken.
Michael van Wijngaarden Michael van Wijngaarden
(foto: AAGB)

Garageformule Carprof en Veilig Verkeer Nederland hebben met de zomervakantie in aantocht een speciaal boek ontwikkeld voor kinderen. Met het ‘doe-boek’ hopen de organisaties kinderen te vermaken en rust op de achterbank te creëren, zodat de ouders zich beter kunnen concentreren op de weg. Dit moet de verkeersveiligheid, zo meldt AAGB.

Uit onderzoek blijkt dat afleiding een significante rol speelt bij verkeersongevallen, zo meldt AAGB. ‘Automobilisten besteden tot wel 50 procent van hun rijtijd aan afleidende bezigheden. De meest voorkomende afleiding bleek het praten met passagiers te zijn, goed voor ongeveer 15 procent van de totale rijtijd’, aldus de onderdelenleverancier.

Carprof is een initiatief van onderdelenleverancier AAGB en staat op plek 12 in het jaarlijkse AM-overzicht van grootste garageformules.

Willemijn Pomper, woordvoerder van Veilig Verkeer Nederland. “Het is niet alleen belangrijk dat bestuurders hun aandacht op de weg houden, maar ook dat kinderen zich achterin vermaken zonder de bestuurder te storen. Dit boek is een win-win situatie: het vermaakt kinderen tijdens een autorit met luisterverhalen en activiteiten over verkeersveiligheid en stimuleert tegelijkertijd veilig rijgedrag wanneer ouders zich kunnen concentreren.”

Het 50 pagina’s dikke boek is bedoeld voor kinderen vanaf 5 jaar en bevat onder andere zes luisterverhalen die zijn ingesproken door actrice en zangeres Noortje Herlaar. Het boek wordt gelanceerd als onderdeel van de Carprof Zomercheck-campagne en ligt deze zomer vanaf 17 juni klaar bij alle Carprof-autobedrijven in Nederland.

Geplaatst in rubriek:
Michael van Wijngaarden
Michael van Wijngaarden

Sinds 2019 in dienst bij ProMedia, schrijft voor de titels Automotive en Fleet & Mobility. Tevens juryvoorzitter voor de verkiezingen van Occasion, Zakenauto en Bestelauto van het Jaar. Trekt er graag op uit in zijn als camper omgebouwde Ford Transit.  

Carprof komt met speciaal ‘doe-boek’ voor kinderen | Automotive Online

Carprof komt met speciaal ‘doe-boek’ voor kinderen

Carprof • Met de actie wil de garageformule rust op de achterbank brengen en het verkeer veiliger maken.
Michael van Wijngaarden Michael van Wijngaarden
(foto: AAGB)

Garageformule Carprof en Veilig Verkeer Nederland hebben met de zomervakantie in aantocht een speciaal boek ontwikkeld voor kinderen. Met het ‘doe-boek’ hopen de organisaties kinderen te vermaken en rust op de achterbank te creëren, zodat de ouders zich beter kunnen concentreren op de weg. Dit moet de verkeersveiligheid, zo meldt AAGB.

Uit onderzoek blijkt dat afleiding een significante rol speelt bij verkeersongevallen, zo meldt AAGB. ‘Automobilisten besteden tot wel 50 procent van hun rijtijd aan afleidende bezigheden. De meest voorkomende afleiding bleek het praten met passagiers te zijn, goed voor ongeveer 15 procent van de totale rijtijd’, aldus de onderdelenleverancier.

Carprof is een initiatief van onderdelenleverancier AAGB en staat op plek 12 in het jaarlijkse AM-overzicht van grootste garageformules.

Willemijn Pomper, woordvoerder van Veilig Verkeer Nederland. “Het is niet alleen belangrijk dat bestuurders hun aandacht op de weg houden, maar ook dat kinderen zich achterin vermaken zonder de bestuurder te storen. Dit boek is een win-win situatie: het vermaakt kinderen tijdens een autorit met luisterverhalen en activiteiten over verkeersveiligheid en stimuleert tegelijkertijd veilig rijgedrag wanneer ouders zich kunnen concentreren.”

Het 50 pagina’s dikke boek is bedoeld voor kinderen vanaf 5 jaar en bevat onder andere zes luisterverhalen die zijn ingesproken door actrice en zangeres Noortje Herlaar. Het boek wordt gelanceerd als onderdeel van de Carprof Zomercheck-campagne en ligt deze zomer vanaf 17 juni klaar bij alle Carprof-autobedrijven in Nederland.

Geplaatst in rubriek:
Michael van Wijngaarden
Michael van Wijngaarden

Sinds 2019 in dienst bij ProMedia, schrijft voor de titels Automotive en Fleet & Mobility. Tevens juryvoorzitter voor de verkiezingen van Occasion, Zakenauto en Bestelauto van het Jaar. Trekt er graag op uit in zijn als camper omgebouwde Ford Transit.