Mazda trekt 13 miljard euro uit voor inhaalslag in elektrificatie

Maarten Bokslag Maarten Bokslag
Met de elektrificatieplannen presenteerde Mazda ook dit 'Vision Study Model' (foto: Mazda)

Mazda gaat fors investeren in elektrificatie van personenauto’s. Het bedrijf heeft daar tot 2030 13 miljard euro voor vrijgemaakt. Dat blijkt uit het (bijgewerkte) bedrijfsplan voor de middellange termijn. Het geld wordt voorlopig besteed aan een reeks nieuwe partnerschappen, onder andere op het gebied van batterijen, motoren en computerchips. Een concrete naam die genoemd wordt is batterijfabrikant Envision AESC Group, een batterijfabrikant waar ook Nissan mee samenwerkt.

CEO Akira Marumoto meldt in de toelichting dat Mazda het bedrijfsplan aanpast omdat de vraag naar EV’s sterker stijgt dan gedacht. Mazda verwacht nu dat EV’s in 2030 tussen de 25 en 40 procent van zijn wereldwijde verkoop uitmaken.

Het Japanse bedrijf is Mazda is de afgelopen jaren terughoudend geweest met het investeren in elektrificatie. Het bedrijf sloot zich vorig jaar aan bij de e-Fuel alliantie.

Vanaf 2028 gaat bij Mazda het roer om en verschijnen er steeds meer volledig elektrische auto’s, zo wordt in het bedrijfsplan aangekondigd. Snel veranderende regelgevingskaders – zoals geïllustreerd door nieuwe EV-stimulansen waarin de Amerikaanse Inflation Reduction Act voorziet – droegen bij aan de voorspelbare marktrichting, aldus Mazda.

Geplaatst in rubriek:
Maarten Bokslag
Maarten Bokslag

Maarten is een ervaren freelancer op het gebied van de automotive en mobiliteit. Hij heeft een zwak voor klassieke auto's.

Mazda trekt 13 miljard euro uit voor inhaalslag in elektrificatie | Automotive Online

Mazda trekt 13 miljard euro uit voor inhaalslag in elektrificatie

Maarten Bokslag Maarten Bokslag
Met de elektrificatieplannen presenteerde Mazda ook dit 'Vision Study Model' (foto: Mazda)

Mazda gaat fors investeren in elektrificatie van personenauto’s. Het bedrijf heeft daar tot 2030 13 miljard euro voor vrijgemaakt. Dat blijkt uit het (bijgewerkte) bedrijfsplan voor de middellange termijn. Het geld wordt voorlopig besteed aan een reeks nieuwe partnerschappen, onder andere op het gebied van batterijen, motoren en computerchips. Een concrete naam die genoemd wordt is batterijfabrikant Envision AESC Group, een batterijfabrikant waar ook Nissan mee samenwerkt.

CEO Akira Marumoto meldt in de toelichting dat Mazda het bedrijfsplan aanpast omdat de vraag naar EV’s sterker stijgt dan gedacht. Mazda verwacht nu dat EV’s in 2030 tussen de 25 en 40 procent van zijn wereldwijde verkoop uitmaken.

Het Japanse bedrijf is Mazda is de afgelopen jaren terughoudend geweest met het investeren in elektrificatie. Het bedrijf sloot zich vorig jaar aan bij de e-Fuel alliantie.

Vanaf 2028 gaat bij Mazda het roer om en verschijnen er steeds meer volledig elektrische auto’s, zo wordt in het bedrijfsplan aangekondigd. Snel veranderende regelgevingskaders – zoals geïllustreerd door nieuwe EV-stimulansen waarin de Amerikaanse Inflation Reduction Act voorziet – droegen bij aan de voorspelbare marktrichting, aldus Mazda.

Geplaatst in rubriek:
Maarten Bokslag
Maarten Bokslag

Maarten is een ervaren freelancer op het gebied van de automotive en mobiliteit. Hij heeft een zwak voor klassieke auto's.