Mazda legt productie in Japanse fabrieken stil

Coronavirus • De productiestop heeft vooral consequenties voor de suv CX-5.
Jeroen Vos Jeroen Vos
Mazda moet de productie stilleggen in Japan, vanwege een uitbraak van het coronavirus op de luchthaven van Shanghai. (Foto: Shutterstock)

Autofabrikant Mazda staakt tot en met vrijdag de productie in twee Japanse fabrieken. Het bedrijf kampt met een tekort aan elektrische onderdelen, naar eigen zeggen vanwege een uitbraak van het coronavirus op de luchthaven van Shanghai Pudong in China. Hierdoor is het transport van onderdelen naar Japan onmogelijk. Dat maakt Mazda bekend.

De productiestop zou volgens Autovisie met name van invloed zijn op de productie van de suv CX-5. Een uitbraak bij de Japanse luchtvaartmaatschappij is waarschijnlijk de oorzaak van de problemen op de luchthaven. Tijdens de eerste coronagolf moest de autofabrikant de productie ook aanpassen.

Mazda schrijft in een statement dat het nog niet weet wanneer het transport van onderdelen hervat wordt. Opvallend is dat de autofabrikant het huidige microchiptekort niet noemt als reden voor het stilleggen van de productie in Japan. Meerdere autofabrikanten hebben de productie tijdelijk gestaakt vanwege het tekort.

Recent zette Mazda nog de vaart in de elektrificatie van zijn modellen. In 2025 wenst het 13 elektrische modellen te introduceren op de markt.  

Geplaatst in rubriek:
Jeroen Vos
Jeroen Vos

Jeroen Vos (’82) is redacteur bij Automotive. In 2006 afgestudeerd aan de School voor Journalistiek in Utrecht en liefhebber van goed voetbal, films en muziek uit de jaren ’80.

Mazda legt productie in Japanse fabrieken stil | Automotive Online

Mazda legt productie in Japanse fabrieken stil

Coronavirus • De productiestop heeft vooral consequenties voor de suv CX-5.
Jeroen Vos Jeroen Vos
Mazda moet de productie stilleggen in Japan, vanwege een uitbraak van het coronavirus op de luchthaven van Shanghai. (Foto: Shutterstock)

Autofabrikant Mazda staakt tot en met vrijdag de productie in twee Japanse fabrieken. Het bedrijf kampt met een tekort aan elektrische onderdelen, naar eigen zeggen vanwege een uitbraak van het coronavirus op de luchthaven van Shanghai Pudong in China. Hierdoor is het transport van onderdelen naar Japan onmogelijk. Dat maakt Mazda bekend.

De productiestop zou volgens Autovisie met name van invloed zijn op de productie van de suv CX-5. Een uitbraak bij de Japanse luchtvaartmaatschappij is waarschijnlijk de oorzaak van de problemen op de luchthaven. Tijdens de eerste coronagolf moest de autofabrikant de productie ook aanpassen.

Mazda schrijft in een statement dat het nog niet weet wanneer het transport van onderdelen hervat wordt. Opvallend is dat de autofabrikant het huidige microchiptekort niet noemt als reden voor het stilleggen van de productie in Japan. Meerdere autofabrikanten hebben de productie tijdelijk gestaakt vanwege het tekort.

Recent zette Mazda nog de vaart in de elektrificatie van zijn modellen. In 2025 wenst het 13 elektrische modellen te introduceren op de markt.  

Geplaatst in rubriek:
Jeroen Vos
Jeroen Vos

Jeroen Vos (’82) is redacteur bij Automotive. In 2006 afgestudeerd aan de School voor Journalistiek in Utrecht en liefhebber van goed voetbal, films en muziek uit de jaren ’80.