AAGB neemt Wico Autolak & Coatings en A.J. Coatings over

AAGB • Beide bedrijven blijven na de overname opereren onder het huidige management.
Michael van Wijngaarden Michael van Wijngaarden
(foto: AAGB)

Alliance Automotive Group Benelux (AAGB) neemt per 17 juni Wico Autolak & Wico Coatings en A.J. Coatings over. Dit maakt de onderdelenleverancier vandaag bekend.

Rob Visser, director network bij AAGB: “Met deze twee overnames geven wij een boost aan de landelijke dekking voor onze paint/non paint divisie. Daarnaast nemen zowel A.J. Coatings als Wico, als partner van ons merkerkend schadehersteldivisie Prepaire, een belangrijke positie in. ” Onlangs nam AAGB ook ASN Autoschade over.

A.J. Coatings is in het midden van Nederland leverancier van autolakken, industrielakken en meubellakken. Het bedrijf richt zich op het leveren van merken uit het A-segment. Bert Jansen, mede eigenaar van A.J. Coatings: “In de huidige, snel veranderende markt, verandert er heel veel bij onze klanten en dat vraagt ook veel van ons. Wij denken dit samen met een grote, krachtige partij als Alliance veel beter aan te kunnen.”

‘Positieve veranderingen’

Wico is dealer van merken als Excelline, PPG, Nexa autocolor, Spies Hecker en Wanda. Het bedrijf is actief in Midden- en Zuid-Nederland. Michel Roelofs, eigenaar van Wico: “In gesprek met Alliance zagen we dat we samen met zo’n partner de gewenste toegevoegde waarde richting onze klanten veel beter kunnen invullen. Doordat ons hele team mee gaat naar de nieuwe eigenaar, verwachten we voor onze klanten alleen maar positieve veranderingen.”

Beide bedrijven blijven na de overname opereren onder hun huidige management.

Geplaatst in rubriek:
Michael van Wijngaarden
Michael van Wijngaarden

Sinds 2019 in dienst bij ProMedia, schrijft voor de titels Automotive en Fleet & Mobility. Tevens juryvoorzitter voor de verkiezingen van Occasion, Zakenauto en Bestelauto van het Jaar. Trekt er graag op uit in zijn als camper omgebouwde Ford Transit.  

AAGB neemt Wico Autolak & Coatings en A.J. Coatings over | Automotive Online

AAGB neemt Wico Autolak & Coatings en A.J. Coatings over

AAGB • Beide bedrijven blijven na de overname opereren onder het huidige management.
Michael van Wijngaarden Michael van Wijngaarden
(foto: AAGB)

Alliance Automotive Group Benelux (AAGB) neemt per 17 juni Wico Autolak & Wico Coatings en A.J. Coatings over. Dit maakt de onderdelenleverancier vandaag bekend.

Rob Visser, director network bij AAGB: “Met deze twee overnames geven wij een boost aan de landelijke dekking voor onze paint/non paint divisie. Daarnaast nemen zowel A.J. Coatings als Wico, als partner van ons merkerkend schadehersteldivisie Prepaire, een belangrijke positie in. ” Onlangs nam AAGB ook ASN Autoschade over.

A.J. Coatings is in het midden van Nederland leverancier van autolakken, industrielakken en meubellakken. Het bedrijf richt zich op het leveren van merken uit het A-segment. Bert Jansen, mede eigenaar van A.J. Coatings: “In de huidige, snel veranderende markt, verandert er heel veel bij onze klanten en dat vraagt ook veel van ons. Wij denken dit samen met een grote, krachtige partij als Alliance veel beter aan te kunnen.”

‘Positieve veranderingen’

Wico is dealer van merken als Excelline, PPG, Nexa autocolor, Spies Hecker en Wanda. Het bedrijf is actief in Midden- en Zuid-Nederland. Michel Roelofs, eigenaar van Wico: “In gesprek met Alliance zagen we dat we samen met zo’n partner de gewenste toegevoegde waarde richting onze klanten veel beter kunnen invullen. Doordat ons hele team mee gaat naar de nieuwe eigenaar, verwachten we voor onze klanten alleen maar positieve veranderingen.”

Beide bedrijven blijven na de overname opereren onder hun huidige management.

Geplaatst in rubriek:
Michael van Wijngaarden
Michael van Wijngaarden

Sinds 2019 in dienst bij ProMedia, schrijft voor de titels Automotive en Fleet & Mobility. Tevens juryvoorzitter voor de verkiezingen van Occasion, Zakenauto en Bestelauto van het Jaar. Trekt er graag op uit in zijn als camper omgebouwde Ford Transit.