‘Tesla mag volledig zelfrijdende auto’s gaan testen in China’

Tesla • De goedkeuring komt zes weken na een onverwacht spoedbezoek van Tesla-baas Elon Musk aan Peking.
Kim Andriessen Kim Andriessen
(Foto: Shutterstock)

Tesla heeft toestemming gekregen om zelfrijdende auto’s te testen in de Chinese miljoenenstad Shanghai. Dat meldt persbureau Bloomberg op basis van een bron die anoniem wil blijven.

De goedkeuring komt zes weken na een onverwacht spoedbezoek van Tesla-baas Elon Musk aan Peking. Volgens dezelfde anonieme bron bestaat de kans dat de zelfrijdende auto’s later ook getest mogen worden in de Chinese stad Hangzhou. Tesla-medewerkers zouden de eerste testen gaan uitvoeren.

Musk is al langer met Chinese politici in gesprek om Tesla’s positie in China te verstevigen. Zo zei de Chinese premier Li Qiang eerder al dat de samenwerking met Tesla een ‘succesmodel’ voor de Verenigde Staten en China is.

Tesla kampt dit kalenderjaar met teleurstellende resultaten. In april werd bekend dat het concern wereldwijd ruim 10 procent van de banen schrapt. Vorige week stemde een meerderheid van de aandeelhouders van Tesla in met de megabeloning ter waarde van 56 miljard dollar (ruim 52 miljard euro) voor topman Musk. Het was de hoogste bonus ooit voor een bestuurder van een Amerikaans bedrijf.

‘Tesla mag volledig zelfrijdende auto’s gaan testen in China’ | Automotive Online

‘Tesla mag volledig zelfrijdende auto’s gaan testen in China’

Tesla • De goedkeuring komt zes weken na een onverwacht spoedbezoek van Tesla-baas Elon Musk aan Peking.
Kim Andriessen Kim Andriessen
(Foto: Shutterstock)

Tesla heeft toestemming gekregen om zelfrijdende auto’s te testen in de Chinese miljoenenstad Shanghai. Dat meldt persbureau Bloomberg op basis van een bron die anoniem wil blijven.

De goedkeuring komt zes weken na een onverwacht spoedbezoek van Tesla-baas Elon Musk aan Peking. Volgens dezelfde anonieme bron bestaat de kans dat de zelfrijdende auto’s later ook getest mogen worden in de Chinese stad Hangzhou. Tesla-medewerkers zouden de eerste testen gaan uitvoeren.

Musk is al langer met Chinese politici in gesprek om Tesla’s positie in China te verstevigen. Zo zei de Chinese premier Li Qiang eerder al dat de samenwerking met Tesla een ‘succesmodel’ voor de Verenigde Staten en China is.

Tesla kampt dit kalenderjaar met teleurstellende resultaten. In april werd bekend dat het concern wereldwijd ruim 10 procent van de banen schrapt. Vorige week stemde een meerderheid van de aandeelhouders van Tesla in met de megabeloning ter waarde van 56 miljard dollar (ruim 52 miljard euro) voor topman Musk. Het was de hoogste bonus ooit voor een bestuurder van een Amerikaans bedrijf.