‘Tesla ontslaat medewerkers die vakbond willen oprichten’

Tesla • Tientallen medewerkers zijn het zat dat wordt gecontroleerd of ze wel hard genoeg werken.
Ivonne Vermeulen Ivonne Vermeulen
Elon Musk zou medewerkers onterecht hebben ontslagen. (Foto: Shutterstock)

Tesla heeft enkele tientallen medewerkers in Buffalo ontslagen, omdat zij zich wilden verenigen in een vakbond, zo meldt Bloomberg.

Ze beschuldigen de autofabrikant ervan hun arbeidscontract te hebben beëindigd, omdat ze bezig waren een vakbond op te richten. De medewerkers hebben een klacht ingediend bij de National Labor Relations Board, de toezichthouder op arbeidsrecht in de VS. Het gaat om medewerkers die werken aan de rijhulpsystemen, autopilot en full self-driving. Ze beweren dat Tesla hen op de vingers kijkt en checkt of ze wel hard genoeg werken, onder andere door het aantal aanslagen op hun toetsenbord bij te houden. De medewerkers willen een lagere werkdruk, meer salaris en meer inspraak.

Kritisch

Eerder zou topman Elon Musk zich kritisch hebben uitgelaten over vakbonden. In de Tesla-fabriek in Buffalo in de staat New York werken zo’n 800 mensen, voornamelijk data-analisten. Tesla verlaagde eerder dit jaar de prijzen van z’n modellen.

Geplaatst in rubriek:
Ivonne Vermeulen
Ivonne Vermeulen

Ivonne Vermeulen is redacteur bij Automotive, waar ze onder andere de portefeuilles Schade en Universele markt beheert.