Tesla verhoogt lonen voor AI-medewerkers

Tesla • Zo wil het bedrijf voorkomen dat de AI-experts weglopen naar andere bedrijven.
Maarten Bokslag Maarten Bokslag
(foto: Shutterstock)

Tesla gaat werknemers die werken aan toepassingen met kunstmatige intelligentie (AI) meer belonen voor ‘goed werk’, zo meldt Tesla topman Elon Musk op X. Op die manier wil hij voorkomen dat mensen die AI-toepassingen verbeteren, gaan werken voor OpenAI, het bedrijf achter chatbot ChatGPT.

Volgens het ANP is Musk geïrriteerd omdat OpenAI op een “agressieve” manier AI-experts van Tesla heeft geworven, met “enorme aanbiedingen”. Musk heeft die mensen zelf hard nodig, onder meer om de software van de EV’s en de Autopilot op peil te houden en verder te ontwikkelen.

Met name de Autopilot (een systeem dat deels autonoom rijden mogelijk maakt) ligt onder het vergrootglas van de Amerikaanse autoriteiten. Het systeem zou in sommige gevallen dodelijke ongevallen veroorzaakt hebben.

Geplaatst in rubriek:
Maarten Bokslag
Maarten Bokslag

Maarten is een ervaren freelancer op het gebied van de automotive en mobiliteit. Hij heeft een zwak voor klassieke auto's.

Tesla verhoogt lonen voor AI-medewerkers | Automotive Online

Tesla verhoogt lonen voor AI-medewerkers

Tesla • Zo wil het bedrijf voorkomen dat de AI-experts weglopen naar andere bedrijven.
Maarten Bokslag Maarten Bokslag
(foto: Shutterstock)

Tesla gaat werknemers die werken aan toepassingen met kunstmatige intelligentie (AI) meer belonen voor ‘goed werk’, zo meldt Tesla topman Elon Musk op X. Op die manier wil hij voorkomen dat mensen die AI-toepassingen verbeteren, gaan werken voor OpenAI, het bedrijf achter chatbot ChatGPT.

Volgens het ANP is Musk geïrriteerd omdat OpenAI op een “agressieve” manier AI-experts van Tesla heeft geworven, met “enorme aanbiedingen”. Musk heeft die mensen zelf hard nodig, onder meer om de software van de EV’s en de Autopilot op peil te houden en verder te ontwikkelen.

Met name de Autopilot (een systeem dat deels autonoom rijden mogelijk maakt) ligt onder het vergrootglas van de Amerikaanse autoriteiten. Het systeem zou in sommige gevallen dodelijke ongevallen veroorzaakt hebben.

Geplaatst in rubriek:
Maarten Bokslag
Maarten Bokslag

Maarten is een ervaren freelancer op het gebied van de automotive en mobiliteit. Hij heeft een zwak voor klassieke auto's.