Jato: Volkswagen leidt Europese BEV-markt

Volkswagen • De Duitse fabrikant noteerde 349.200 registraties en een marktaandeel van 22,4 procent in deze markt.
Ivonne Vermeulen Ivonne Vermeulen
(Foto: Volkswagen Group)

Er zijn vorig jaar in Europa 2,9 miljoen elektrisch aangedreven auto’s verkocht; een stijging van 29 procent in vergelijking met het jaar daarvoor. Dat maakt dataleverancier Jato Dynamics bekend.

Volledig elektrische voertuigen waren vorig jaar goed voor zestig procent van alle Europese EV-registraties. Terwijl het aantal registraties van PHEV’s afnam, steeg het aantal BEV’s met 29 procent tot 1,56 miljoen. Noorwegen (79%) is het land met het hoogste BEV-marktaandeel, gevolgd door Zweden (33%), Nederland (23%) en Denemarken (21%). Italië is de enige markt waar het aantal BEV’s met 0,9 procentpunt is gedaald.

Volkswagen

De Volkswagen Group heeft in 2022 een marktaandeel van 22,4 procent met 349.200 verkochte BEV’s, vooral door de goede verkoop van de ID.4 en de Cupra Born.

Stellantis won marktaandeel dankzij de goede verkoop van de Fiat 500 (+49%) en de Opel/Vauxhall Mokka (87%). Bij BMW Group steeg het volume met 75 procent door de vraag naar de i4 en de iX. Geely, eigenaar van Volvo en Polestar, en de Chinese fabrikanten zagen het aantal BEV-registraties meer dan verdubbelen, vooral door de vraag naar de Polestar 2 (+66%), Volvo XC40 en Volvo C40 in Zweden, Noorwegen, Duitsland en het VK. Onder de Chinese merken die in de EU actief zijn, was vooral MG goed voor nieuwregistraties.

Fiat 500

De Fiat 500 behaalde de 4e plaats op de ranglijst per model met een stijging van 49%; vooral veroorzaakt door een sterke vraag in Duitsland en Frankrijk. De elektrische versie van dit model was goed voor 37% van het totale aantal inschrijvingen.

Geplaatst in rubriek:
Ivonne Vermeulen
Ivonne Vermeulen

Ivonne Vermeulen is redacteur bij Automotive, waar ze onder andere de portefeuilles Schade en Universele markt beheert.

Jato: Volkswagen leidt Europese BEV-markt | Automotive Online

Jato: Volkswagen leidt Europese BEV-markt

Volkswagen • De Duitse fabrikant noteerde 349.200 registraties en een marktaandeel van 22,4 procent in deze markt.
Ivonne Vermeulen Ivonne Vermeulen
(Foto: Volkswagen Group)

Er zijn vorig jaar in Europa 2,9 miljoen elektrisch aangedreven auto’s verkocht; een stijging van 29 procent in vergelijking met het jaar daarvoor. Dat maakt dataleverancier Jato Dynamics bekend.

Volledig elektrische voertuigen waren vorig jaar goed voor zestig procent van alle Europese EV-registraties. Terwijl het aantal registraties van PHEV’s afnam, steeg het aantal BEV’s met 29 procent tot 1,56 miljoen. Noorwegen (79%) is het land met het hoogste BEV-marktaandeel, gevolgd door Zweden (33%), Nederland (23%) en Denemarken (21%). Italië is de enige markt waar het aantal BEV’s met 0,9 procentpunt is gedaald.

Volkswagen

De Volkswagen Group heeft in 2022 een marktaandeel van 22,4 procent met 349.200 verkochte BEV’s, vooral door de goede verkoop van de ID.4 en de Cupra Born.

Stellantis won marktaandeel dankzij de goede verkoop van de Fiat 500 (+49%) en de Opel/Vauxhall Mokka (87%). Bij BMW Group steeg het volume met 75 procent door de vraag naar de i4 en de iX. Geely, eigenaar van Volvo en Polestar, en de Chinese fabrikanten zagen het aantal BEV-registraties meer dan verdubbelen, vooral door de vraag naar de Polestar 2 (+66%), Volvo XC40 en Volvo C40 in Zweden, Noorwegen, Duitsland en het VK. Onder de Chinese merken die in de EU actief zijn, was vooral MG goed voor nieuwregistraties.

Fiat 500

De Fiat 500 behaalde de 4e plaats op de ranglijst per model met een stijging van 49%; vooral veroorzaakt door een sterke vraag in Duitsland en Frankrijk. De elektrische versie van dit model was goed voor 37% van het totale aantal inschrijvingen.

Geplaatst in rubriek:
Ivonne Vermeulen
Ivonne Vermeulen

Ivonne Vermeulen is redacteur bij Automotive, waar ze onder andere de portefeuilles Schade en Universele markt beheert.