Eerste Nio Space Mobile ter wereld geopend in Nederland

Nienke Eusterbrock Nienke Eusterbrock
Nio Space Mobile 2022
Geïnteresseerden kunnen hier het merk en de Nio ET7 live ervaren, totdat het eerste Nio House zijn deuren opent in Rotterdam. (Nio, 2022)

Het eerste Nio House wordt aan het einde van het eerste kwartaal van 2023 geopend in Rotterdam.

Nio heeft in Zandvoort de eerste Nio Space Mobile ter wereld geopend. Hier kan het publiek het merk en de Nio ET7 live ervaren, totdat het eerste Nio House zijn deuren opent in Rotterdam. Vanuit deze locatie kunnen ook proefritten worden gemaakt met de ET7. Dat meldt Nio in een persbericht.

Sinds de lancering in oktober heeft het EV-merk inmiddels de eerste Nio ET7’s afgeleverd aan Nederlandse klanten en Nio Power Swap Stations geopend in Tilburg en Apeldoorn.

In het eerste kwartaal van 2023 breidt het merk de line-up verder uit met de Nio EL7, een elektrische suv en de Nio ET5, een elektrische compacte sedan. Daarnaast wordt gewerkt aan de verdere uitbreiding van het laadnetwerk met batterijwisselstations en aan Nio Houses.

Nio House

In Nederland zijn twee Nio Houses gepland. Het eerste Nio House wordt aan het einde van het eerste kwartaal van 2023 geopend aan de Meent in Rotterdam. Het plan is dat het tweede Nio House eind volgend jaar open gaat in Amsterdam.

Eerder dit jaar werd bekend dat Kwikfit door Nio Nederland is aangewezen als servicepartner voor onderhoud en reparatie van de EV’s van het merk.

Geplaatst in rubriek:
Nienke Eusterbrock
Nienke Eusterbrock

Nienke Eusterbrock is redacteur bij Automotive.