Geely plugt in op batterijwisseltechnologie Nio

Batterijtechniek • Ook Changan Auto sloot zich al aan bij Nio.
Bart Kuijpers Bart Kuijpers
Topmanagers van Geely en Nio ondertekenen de overeenkomst. (Foto: Nio)

Volvo-moeder Geely en Nio hebben een strategisch partnership ondertekend op het gebied van batterijwissels. Dat melden beide bedrijven.

De twee partijen gaan een samenwerking aan met het oog op batterijstandaarden, batterijwisseltechnologie, de uitbreiding en invulling van het batterijwisselnetwerk, de ontwikkeling van batterijwisselmodellen en het beheer van batterijen.

Concreet gaan ze ‘een efficiënte structuur voor het beheer van batterijen opzetten, een uniform batterijwisselsysteem ontwikkelen en voertuigen ontwikkelen die compatibel zijn met elkaars batterijwisselsystemen’.

Eerder deze maand sloot ook Changan Auto, één van de vier grootste autogroepen in China, zich aan bij de batterijwisseltechniek van Nio.

Geplaatst in rubriek:
Bart Kuijpers
Bart Kuijpers

Bart Kuijpers (’80) werkt sinds 2008 bij Automotive. Hij is als redacteur verantwoordelijk voor de portefeuilles Merkkanaal en Occasions. Bart houdt van voetbal en van Radiohead. Hij rijdt sinds februari '23 een Tesla en is daar erg tevreden (relatief betaalbaar en fantastische software) mee, maar hij is verder geen fan van het merk.

Geely plugt in op batterijwisseltechnologie Nio | Automotive Online

Geely plugt in op batterijwisseltechnologie Nio

Batterijtechniek • Ook Changan Auto sloot zich al aan bij Nio.
Bart Kuijpers Bart Kuijpers
Topmanagers van Geely en Nio ondertekenen de overeenkomst. (Foto: Nio)

Volvo-moeder Geely en Nio hebben een strategisch partnership ondertekend op het gebied van batterijwissels. Dat melden beide bedrijven.

De twee partijen gaan een samenwerking aan met het oog op batterijstandaarden, batterijwisseltechnologie, de uitbreiding en invulling van het batterijwisselnetwerk, de ontwikkeling van batterijwisselmodellen en het beheer van batterijen.

Concreet gaan ze ‘een efficiënte structuur voor het beheer van batterijen opzetten, een uniform batterijwisselsysteem ontwikkelen en voertuigen ontwikkelen die compatibel zijn met elkaars batterijwisselsystemen’.

Eerder deze maand sloot ook Changan Auto, één van de vier grootste autogroepen in China, zich aan bij de batterijwisseltechniek van Nio.

Geplaatst in rubriek:
Bart Kuijpers
Bart Kuijpers

Bart Kuijpers (’80) werkt sinds 2008 bij Automotive. Hij is als redacteur verantwoordelijk voor de portefeuilles Merkkanaal en Occasions. Bart houdt van voetbal en van Radiohead. Hij rijdt sinds februari '23 een Tesla en is daar erg tevreden (relatief betaalbaar en fantastische software) mee, maar hij is verder geen fan van het merk.