Nio opent eerste batterijwisselstation in Nederland

Gandor Bronkhorst Gandor Bronkhorst
• Laatste update:
Het eerste batterijwisselstation van Nio is geopend. (Foto: Nio)

Nio is begonnen met de uitrol van zijn ambitieuze plannen om Nederland te voorzien van batterijwisselstations voor auto’s. Dit meldt het bedrijf middels een persbericht. Waar de meeste andere EV’s moeten opladen, hoopt Nio de concurrentie te slim af te zijn door hele batterijpakketten te verwisselen. Dit gaat sneller en heeft een evenrediger belasting van het elektriciteitsnet tot gevolg, zo zegt het Chinese bedrijf.

Het eerste Nederlandse batterijwisselstation is in gebruik genomen bij het Van der Valk Exclusief Hotel in Tilburg aan de A58. Nio wil volgend jaar 120 van zulke stations hebben in heel Europa. Hoeveel ervan in Nederland komen, is nog niet bekend. Het bedrijf meldt ‘meerdere’. In het verleden maakte ook Renault in samenwerking met Betterplace gebruik van een accuwisselsysteem, maar de fabrikant besloot daarna over te stappen op het laadkabelsysteem.

In China beschikt het merk inmiddels al over ruim 1.200 Power Swap Stations, waarmee reeds meer dan 14 miljoen swaps zijn uitgevoerd. Lees alles over de 27 nieuwe merken in ons Dossier Nieuwkomers

Geplaatst in rubriek:
Gandor Bronkhorst
Gandor Bronkhorst

Gandor Bronkhorst is als hoofdredacteur verantwoordelijk voor de titels in de divisie Mobility & Automotive van Promedia, waaronder Automotive Management en Fleet&Mobility. In zijn vrije tijd houdt hij zich bezig met horloges en goed eten.

Nio opent eerste batterijwisselstation in Nederland | Automotive Online

Nio opent eerste batterijwisselstation in Nederland

Gandor Bronkhorst Gandor Bronkhorst
• Laatste update:
Het eerste batterijwisselstation van Nio is geopend. (Foto: Nio)

Nio is begonnen met de uitrol van zijn ambitieuze plannen om Nederland te voorzien van batterijwisselstations voor auto’s. Dit meldt het bedrijf middels een persbericht. Waar de meeste andere EV’s moeten opladen, hoopt Nio de concurrentie te slim af te zijn door hele batterijpakketten te verwisselen. Dit gaat sneller en heeft een evenrediger belasting van het elektriciteitsnet tot gevolg, zo zegt het Chinese bedrijf.

Het eerste Nederlandse batterijwisselstation is in gebruik genomen bij het Van der Valk Exclusief Hotel in Tilburg aan de A58. Nio wil volgend jaar 120 van zulke stations hebben in heel Europa. Hoeveel ervan in Nederland komen, is nog niet bekend. Het bedrijf meldt ‘meerdere’. In het verleden maakte ook Renault in samenwerking met Betterplace gebruik van een accuwisselsysteem, maar de fabrikant besloot daarna over te stappen op het laadkabelsysteem.

In China beschikt het merk inmiddels al over ruim 1.200 Power Swap Stations, waarmee reeds meer dan 14 miljoen swaps zijn uitgevoerd. Lees alles over de 27 nieuwe merken in ons Dossier Nieuwkomers

Geplaatst in rubriek:
Gandor Bronkhorst
Gandor Bronkhorst

Gandor Bronkhorst is als hoofdredacteur verantwoordelijk voor de titels in de divisie Mobility & Automotive van Promedia, waaronder Automotive Management en Fleet&Mobility. In zijn vrije tijd houdt hij zich bezig met horloges en goed eten.