Waymo en Renault onderzoeken mogelijkheid voor autonome route

Michael van Wijngaarden Michael van Wijngaarden
• Laatste update:

Het project is onderdeel van de deal die Renault en Nissan eerder sloten met Waymo om samen te werken in diensten met autonome voertuigen in Frankrijk en Japan. Deze specifieke route wordt nu onderzocht met in het achterhoofd de Olympische Spelen die in 2024 in Parijs plaatsvinden. Het doel is om dan een nieuwe manier van vervoer aan te bieden aan de bewoners en bezoekers van de Parijse regio. Vanuit die regio wordt er 100 miljoen euro geïnvesteerd in verschillende projecten die een autonome vervoersinfrastructuur moeten ontwikkelen.

Goede mix

“Frankrijk is wereldleider op het gebied van vervoersoplossingen, en we kijken ernaar uit om met Parijs en Renault als onze partner om Waymo Driver in te zetten op de zakenroute van Charles de Gaulle naar La Défense,” laat Adam Frost van Waymo in een verklaring weten. Dergelijke projecten, met specifieke routes en voor een specifiek doel, zullen naar verwachting vaker als pilotproject worden gebruikt voor autonome vervoersdiensten omdat ze een goede mix bieden van vraag, regelgeving en steun vanuit overheden en andere partners.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

 
 
Geplaatst in rubriek:
Michael van Wijngaarden
Michael van Wijngaarden

Sinds 2019 in dienst bij ProMedia, schrijft voor de titels Automotive en Fleet & Mobility. Tevens juryvoorzitter voor de verkiezingen van Occasion, Zakenauto en Bestelauto van het Jaar. Trekt er graag op uit in zijn als camper omgebouwde Ford Transit.

Waymo en Renault onderzoeken mogelijkheid voor autonome route | Automotive Online

Waymo en Renault onderzoeken mogelijkheid voor autonome route

Michael van Wijngaarden Michael van Wijngaarden
• Laatste update:

Wilt u dit artikel lezen?

Word nu Automotive Premium abonnee en krijg toegang tot vakinformatie over de automotive sector.

Abonneren

Bent u al abonnee?

Inloggen

Heeft u een abonnement en u kunt niet inloggen? Of heeft u een abonnement en kunt u wel inloggen maar niet dit artikel lezen? Neem dan contact met ons op via klantenservice@promedia.nl of telefonisch via 010 280 1000. Vermeld hierbij uw abonneenummer.

 
 
Geplaatst in rubriek:
Michael van Wijngaarden
Michael van Wijngaarden

Sinds 2019 in dienst bij ProMedia, schrijft voor de titels Automotive en Fleet & Mobility. Tevens juryvoorzitter voor de verkiezingen van Occasion, Zakenauto en Bestelauto van het Jaar. Trekt er graag op uit in zijn als camper omgebouwde Ford Transit.