Hella haalt per maand voor 1 miljard euro aan orders binnen

Hella • Voor het volledige jaar 2023 streeft Hella naar een omzet tussen de 8 en 8,5 miljard euro.
Redactie Redactie
(Foto: Hella)

Verlichtings- en elektronicafabrikant Hella heeft in het boekjaar van 1 juni tot 31 december 2022 voor 7 miljard euro aan nieuwe orders binnengehaald, wat neerkomt op een gemiddelde van 1 miljard euro per maand. Dat maakt het bedrijf bekend. Gedurende deze periode behaalde het bedrijf een omzet van 4,4 miljard euro en realiseerde het een aangepaste winst van 222 miljoen euro.

Hella maakt deel uit van Forvia, sinds de fusie met Faurecia. Om de boekjaren gelijk te trekken, moest de Duitse tak een korte financiële periode van zeven maanden ‘inlassen’.

Het hoge bedrag aan nieuwe opdrachten is voornamelijk te danken aan ‘productoplossingen voor de belangrijkste trends in de automotive en strategische groeigebieden’, waaronder SSK/HD-koplampen, hoogspanningsconverters, radarsensoren en het digitale ‘vehicle-entry’ systeem.

Voor het volledige jaar 2023 streeft Hella naar een omzet tussen de 8 en 8,5 miljard euro, gebaseerd op een geschatte wereldwijde autoproductie van 82 miljoen voertuigen.

Hella haalt per maand voor 1 miljard euro aan orders binnen | Automotive Online

Hella haalt per maand voor 1 miljard euro aan orders binnen

Hella • Voor het volledige jaar 2023 streeft Hella naar een omzet tussen de 8 en 8,5 miljard euro.
Redactie Redactie
(Foto: Hella)

Verlichtings- en elektronicafabrikant Hella heeft in het boekjaar van 1 juni tot 31 december 2022 voor 7 miljard euro aan nieuwe orders binnengehaald, wat neerkomt op een gemiddelde van 1 miljard euro per maand. Dat maakt het bedrijf bekend. Gedurende deze periode behaalde het bedrijf een omzet van 4,4 miljard euro en realiseerde het een aangepaste winst van 222 miljoen euro.

Hella maakt deel uit van Forvia, sinds de fusie met Faurecia. Om de boekjaren gelijk te trekken, moest de Duitse tak een korte financiële periode van zeven maanden ‘inlassen’.

Het hoge bedrag aan nieuwe opdrachten is voornamelijk te danken aan ‘productoplossingen voor de belangrijkste trends in de automotive en strategische groeigebieden’, waaronder SSK/HD-koplampen, hoogspanningsconverters, radarsensoren en het digitale ‘vehicle-entry’ systeem.

Voor het volledige jaar 2023 streeft Hella naar een omzet tussen de 8 en 8,5 miljard euro, gebaseerd op een geschatte wereldwijde autoproductie van 82 miljoen voertuigen.