Hella voert omzet op naar 3,8 miljard euro

Onderdelen • Ceo Michel Favre benadrukt wel de nodige voorzichtigheid in acht te nemen bij de voorspellingen voor het verdere verloop van het boekjaar.
Redactie Redactie
(Foto: Shutterstock)

Hella heeft in de periode juni tot en met november de omzet met 25,7 procent weten op te voeren naar 3,8 miljard euro. De aangepaste winst nam met 29,5 procent toe naar 202 miljoen euro. Hella kon de volumes verder verhogen maar slaagde er ook in de hogere inkoopkosten door te berekenen in de verkoopprijzen, laat ceo Michel Favre in een persbericht weten. Hella werd vorig jaar overgenomen door het Franse Faurecia.

“De verlichtings- en elektronicagroepen groeiden met dubbele cijfers en draaiden aanzienlijk beter dan de wereldwijde autoproductie die in dezelfde periode met maar 18 procent toenam. We hebben eveneens de globalisering versterkt met sterke prestaties in China alsmede in Noord-Amerika.’’ Favre gaf eerder aan tegen 2025 de omzet jaarlijks te willen laten groeien met meer dan 10 procent.

Favre benadrukt wel de nodige voorzichtigheid in acht te nemen bij de voorspellingen voor het verdere verloop van het boekjaar. “De mogelijke gevolgen van de coronapandemie in China en ook de verdere ontwikkeling van de inflatie en van de problemen bij de levering van onderdelen kunnen niet duidelijk worden voorspeld. Desalniettemin verwachten we een herstel van de economie. Onze bedrijfsvooruitzichten zijn gebaseerd op een productievolume van 80 tot 84 miljoen voertuigen.’’

Geplaatst in rubriek:
Redactie
Redactie

De redactie van Automotive is dagelijks op zoek naar het laatste nieuws uit de autobranche. Heeft u een tip voor ons? Stuur dan een mail naar redactie@automotive-online.nl, of bel 010 - 280 1000.

Hella voert omzet op naar 3,8 miljard euro | Automotive Online

Hella voert omzet op naar 3,8 miljard euro

Onderdelen • Ceo Michel Favre benadrukt wel de nodige voorzichtigheid in acht te nemen bij de voorspellingen voor het verdere verloop van het boekjaar.
Redactie Redactie
(Foto: Shutterstock)

Hella heeft in de periode juni tot en met november de omzet met 25,7 procent weten op te voeren naar 3,8 miljard euro. De aangepaste winst nam met 29,5 procent toe naar 202 miljoen euro. Hella kon de volumes verder verhogen maar slaagde er ook in de hogere inkoopkosten door te berekenen in de verkoopprijzen, laat ceo Michel Favre in een persbericht weten. Hella werd vorig jaar overgenomen door het Franse Faurecia.

“De verlichtings- en elektronicagroepen groeiden met dubbele cijfers en draaiden aanzienlijk beter dan de wereldwijde autoproductie die in dezelfde periode met maar 18 procent toenam. We hebben eveneens de globalisering versterkt met sterke prestaties in China alsmede in Noord-Amerika.’’ Favre gaf eerder aan tegen 2025 de omzet jaarlijks te willen laten groeien met meer dan 10 procent.

Favre benadrukt wel de nodige voorzichtigheid in acht te nemen bij de voorspellingen voor het verdere verloop van het boekjaar. “De mogelijke gevolgen van de coronapandemie in China en ook de verdere ontwikkeling van de inflatie en van de problemen bij de levering van onderdelen kunnen niet duidelijk worden voorspeld. Desalniettemin verwachten we een herstel van de economie. Onze bedrijfsvooruitzichten zijn gebaseerd op een productievolume van 80 tot 84 miljoen voertuigen.’’

Geplaatst in rubriek:
Redactie
Redactie

De redactie van Automotive is dagelijks op zoek naar het laatste nieuws uit de autobranche. Heeft u een tip voor ons? Stuur dan een mail naar redactie@automotive-online.nl, of bel 010 - 280 1000.