Hella ziet omzet en winst flink groeien

Elektronica • Het bedrijf heeft naar eigen zeggen tot nu toe een ‘succesvol’ jaar.
Redactie Redactie
(Foto: Hella)

Verlichtings- en elektronica leverancier Hella heeft in de eerste helft van dit jaar de omzet met 17,3 procent opgevoerd naar 4 miljard euro. De operationele winst ging 76 procent omhoog naar 245 miljoen. De goede cijfers zijn voor een flink deel te danken ‘aan het met succes doorgeven van prijsverhogingen aan klanten.’

‘’We hadden een erg succesvolle eerste jaarhelft. Onze verkopen deden het opnieuw beter dan de autoproductie. Na een laag cijfer door de inflatie en de pandemie hebben we onze winstgevendheid aanzienlijk verbeterd’’, zegt ceo Michel Favre. Hella, dat tegenwoordig opereert onder de paraplu van Forvia, haalde ook enkele grote orders binnen ‘met een hoog technologie gehalte’, waaronder voor koplampen, radarsensoren en batterij-elektronica.

Bij verlichting kon Hella profiteren van hogere producties van lopende productieseries en het opvoeren van de productie van nieuwe voertuigmodellen. De divisie slaagde er in om eerdere verliezen om te buigen in winst. Bij elektronica waren de belangrijkste ‘drivers’ de grote vraag naar producten voor autonoom rijden en elektromobiliteit. Favre houdt voor heel 2023 vast aan eerdere voorspellingen ondanks een ‘wisselvallige marktomgeving die wordt gekenmerkt door inflatiedruk.’

Hella ziet omzet en winst flink groeien | Automotive Online

Hella ziet omzet en winst flink groeien

Elektronica • Het bedrijf heeft naar eigen zeggen tot nu toe een ‘succesvol’ jaar.
Redactie Redactie
(Foto: Hella)

Verlichtings- en elektronica leverancier Hella heeft in de eerste helft van dit jaar de omzet met 17,3 procent opgevoerd naar 4 miljard euro. De operationele winst ging 76 procent omhoog naar 245 miljoen. De goede cijfers zijn voor een flink deel te danken ‘aan het met succes doorgeven van prijsverhogingen aan klanten.’

‘’We hadden een erg succesvolle eerste jaarhelft. Onze verkopen deden het opnieuw beter dan de autoproductie. Na een laag cijfer door de inflatie en de pandemie hebben we onze winstgevendheid aanzienlijk verbeterd’’, zegt ceo Michel Favre. Hella, dat tegenwoordig opereert onder de paraplu van Forvia, haalde ook enkele grote orders binnen ‘met een hoog technologie gehalte’, waaronder voor koplampen, radarsensoren en batterij-elektronica.

Bij verlichting kon Hella profiteren van hogere producties van lopende productieseries en het opvoeren van de productie van nieuwe voertuigmodellen. De divisie slaagde er in om eerdere verliezen om te buigen in winst. Bij elektronica waren de belangrijkste ‘drivers’ de grote vraag naar producten voor autonoom rijden en elektromobiliteit. Favre houdt voor heel 2023 vast aan eerdere voorspellingen ondanks een ‘wisselvallige marktomgeving die wordt gekenmerkt door inflatiedruk.’