Faurecia verkoopt uitlatenfabriek Roermond met 600 medewerkers aan Cummins

Faurecia • Ook een Amerikaanse uitlatenfabriek is ‘part of the deal’.
Maarten Bokslag Maarten Bokslag
(Foto: Faurecia/Youtube)

De uitlaten- en katalysatorenfabriek van Faurecia in Roermond is verkocht aan het Amerikaanse Cummins. De verkoop maakt deel uit van een internationale transactie waarbij meerdere fabrieken betrokken zijn, meldt Faurecia in een persbericht.

Het gaat om Faurecia Clean Mobility in Roermond. Er werken circa 600 mensen. De fabriek maakt uitlaatsystemen en katalysatoren voor personenauto’s en vrachtwagens. Naast de Nederlandse fabriek heeft Faurecia ook de uitlatenfabriek in het Amerikaanse Columbus (Indiana) verkocht. ‘Dit garandeert de integratie van deze fabrieken en hun werknemers in Cummins’ wereldwijde activiteiten en verzekert zo hun levensvatbaarheid op lange termijn’, meldt het persbericht van Faurecia, dat tegenwoordig samen met Hella werkt als de Forvia Group.

Faurencia en Cummins (vooral bekend als motorenfabrikant) hebben een overeenkomst gesloten waarmee Faurecia een deel van de uitlaten aftersales activiteiten voor 142 miljoen aan Cummins overdoet. De activiteiten van Faurecia Clean Mobility in China en India zijn niet bij de deal betrokken.

Faurecia verkoopt uitlatenfabriek Roermond met 600 medewerkers aan Cummins | Automotive Online

Faurecia verkoopt uitlatenfabriek Roermond met 600 medewerkers aan Cummins

Faurecia • Ook een Amerikaanse uitlatenfabriek is ‘part of the deal’.
Maarten Bokslag Maarten Bokslag
(Foto: Faurecia/Youtube)

De uitlaten- en katalysatorenfabriek van Faurecia in Roermond is verkocht aan het Amerikaanse Cummins. De verkoop maakt deel uit van een internationale transactie waarbij meerdere fabrieken betrokken zijn, meldt Faurecia in een persbericht.

Het gaat om Faurecia Clean Mobility in Roermond. Er werken circa 600 mensen. De fabriek maakt uitlaatsystemen en katalysatoren voor personenauto’s en vrachtwagens. Naast de Nederlandse fabriek heeft Faurecia ook de uitlatenfabriek in het Amerikaanse Columbus (Indiana) verkocht. ‘Dit garandeert de integratie van deze fabrieken en hun werknemers in Cummins’ wereldwijde activiteiten en verzekert zo hun levensvatbaarheid op lange termijn’, meldt het persbericht van Faurecia, dat tegenwoordig samen met Hella werkt als de Forvia Group.

Faurencia en Cummins (vooral bekend als motorenfabrikant) hebben een overeenkomst gesloten waarmee Faurecia een deel van de uitlaten aftersales activiteiten voor 142 miljoen aan Cummins overdoet. De activiteiten van Faurecia Clean Mobility in China en India zijn niet bij de deal betrokken.