Hella schrapt 420 banen in Duitsland

Hella • Tegen de achtergrond van de opkomst van Chinese EV-fabrikanten constateert het bedrijf dat productie in Duitsland te duur is geworden. 
Redactie Redactie
• Laatste update:
(Foto: Shutterstock)

De fabrikant van autoverlichting en -electronica Hella schrapt 420 banen bij zijn hoofdvestiging in Lippstadt. Daarmee gaat rond de 10 procent van de banen in die fabriek verloren. Hella heeft de afgelopen twee jaar in totaal 50 miljoen verlies geleden en moet daarom ingrijpen, zo meldt de Duitse vakpers. 

Ook voor Hella is het probleem de stagnerende vraag naar elektrische voertuigen in Duitsland en elders in Europa. In die auto’s worden voor- en achterverlichting en elektronische besturingssystemen van de Duitse toeleverancier gebruikt. Tegen de achtergrond van de opkomst van Chinese EV-fabrikanten constateert het bedrijf dat productie in Duitsland te duur is geworden. 

Afschaling

Eerder dit jaar gaf het moederbedrijf van Hella, Forvia, al aan dat er op concernschaal de komende vijf jaar tot tienduizend arbeidsplaatsen moeten verdwijnen om de concurrentiekracht te versterken. Forvia hoopt daarmee tegen 2028 een half miljard euro per jaar aan kosten te besparen.

Vorig jaar had het bedrijf nog een omzetgroei van 12,9 procent over de eerste drie kwartalen. De omzet kwam uit op 5,9 miljard euro. De gestegen omzet kwam uit de gestegen vraag naar verlichtingstechnologie voor elektrische auto’s, zo verklaarde Hella destijds.

Geplaatst in rubriek:
Redactie
Redactie

De redactie van Automotive is dagelijks op zoek naar het laatste nieuws uit de autobranche. Heeft u een tip voor ons? Stuur dan een mail naar redactie@automotive-online.nl, of bel 010 - 280 1000.

Hella schrapt 420 banen in Duitsland | Automotive Online

Hella schrapt 420 banen in Duitsland

Hella • Tegen de achtergrond van de opkomst van Chinese EV-fabrikanten constateert het bedrijf dat productie in Duitsland te duur is geworden. 
Redactie Redactie
• Laatste update:
(Foto: Shutterstock)

De fabrikant van autoverlichting en -electronica Hella schrapt 420 banen bij zijn hoofdvestiging in Lippstadt. Daarmee gaat rond de 10 procent van de banen in die fabriek verloren. Hella heeft de afgelopen twee jaar in totaal 50 miljoen verlies geleden en moet daarom ingrijpen, zo meldt de Duitse vakpers. 

Ook voor Hella is het probleem de stagnerende vraag naar elektrische voertuigen in Duitsland en elders in Europa. In die auto’s worden voor- en achterverlichting en elektronische besturingssystemen van de Duitse toeleverancier gebruikt. Tegen de achtergrond van de opkomst van Chinese EV-fabrikanten constateert het bedrijf dat productie in Duitsland te duur is geworden. 

Afschaling

Eerder dit jaar gaf het moederbedrijf van Hella, Forvia, al aan dat er op concernschaal de komende vijf jaar tot tienduizend arbeidsplaatsen moeten verdwijnen om de concurrentiekracht te versterken. Forvia hoopt daarmee tegen 2028 een half miljard euro per jaar aan kosten te besparen.

Vorig jaar had het bedrijf nog een omzetgroei van 12,9 procent over de eerste drie kwartalen. De omzet kwam uit op 5,9 miljard euro. De gestegen omzet kwam uit de gestegen vraag naar verlichtingstechnologie voor elektrische auto’s, zo verklaarde Hella destijds.

Geplaatst in rubriek:
Redactie
Redactie

De redactie van Automotive is dagelijks op zoek naar het laatste nieuws uit de autobranche. Heeft u een tip voor ons? Stuur dan een mail naar redactie@automotive-online.nl, of bel 010 - 280 1000.