Hella: 12,9% hogere omzet, door stijgende vraag naar EV-verlichting

Hella • De omzet groeide ook omdat er meer auto’s werden gebouwd.
Redactie Redactie
• Laatste update:
(Foto: Shutterstock)

Verlichtings- en elektronica fabrikant Hella meldt een omzetgroei van 12,9 procent over de eerste drie kwartalen van 2023. De omzet komt uit op 5,9 miljard euro. Hella verklaart de gestegen omzet uit de sterke vraag naar verlichtingstechnologie voor elektrische auto’s. Hella spreekt in het persbericht ook over hogere productievolumes voor auto’s in alle regio’s in de wereld.

Bij de Electronics Business Group signaleert Hella een toenemende vraag naar hoog-voltage batterij-managementsystemen en radarsensoren.

“We groeien in alle business groepen en in alle regio’s”, meldt Michel Favre, ceo van Hella. “Bovenal reageren we op de belangrijkste trends op de mobiliteitsmarkt met onze technologieën. We leiden de weg in geautomatiseerd rijden, elektromobiliteit en met de meest geavanceerde verlichtingsoplossingen.”

Hella fuseerde in 2022 met het Franse Faurecia tot Forvia. 

Hella: 12,9% hogere omzet, door stijgende vraag naar EV-verlichting | Automotive Online

Hella: 12,9% hogere omzet, door stijgende vraag naar EV-verlichting

Hella • De omzet groeide ook omdat er meer auto’s werden gebouwd.
Redactie Redactie
• Laatste update:
(Foto: Shutterstock)

Verlichtings- en elektronica fabrikant Hella meldt een omzetgroei van 12,9 procent over de eerste drie kwartalen van 2023. De omzet komt uit op 5,9 miljard euro. Hella verklaart de gestegen omzet uit de sterke vraag naar verlichtingstechnologie voor elektrische auto’s. Hella spreekt in het persbericht ook over hogere productievolumes voor auto’s in alle regio’s in de wereld.

Bij de Electronics Business Group signaleert Hella een toenemende vraag naar hoog-voltage batterij-managementsystemen en radarsensoren.

“We groeien in alle business groepen en in alle regio’s”, meldt Michel Favre, ceo van Hella. “Bovenal reageren we op de belangrijkste trends op de mobiliteitsmarkt met onze technologieën. We leiden de weg in geautomatiseerd rijden, elektromobiliteit en met de meest geavanceerde verlichtingsoplossingen.”

Hella fuseerde in 2022 met het Franse Faurecia tot Forvia.