Autocom Cars ID analyseert kilometerstanden

Jeroen Vos Jeroen Vos
(Foto: Shutterstock)

Diagnosebedrijf DiagnosES lanceert de Autocom Cars ID software die de kilometerstand van auto’s en bestelbussen analyseert op manipulatie. Dit maakt het mogelijk voor autobedrijven om fraude met kilometerteller aan het licht te brengen. Dat maakt het diagnosebedrijf bekend.

De software van het diagnosebedrijf downloadt informatie en kilometerstanden uit voertuigsystemen zoals motormanagementsystemen, centrale regeleenheden, stuurbekrachtiging en het airbag- en antiblokkeersysteem. Vervolgens wordt de data weergegeven in een rapportage. Hierdoor wordt duidelijk of de kilometerstand overeenkomt met de onderhoudsgeschiedenis en de reparatievoorschriften van de autofabrikant.

Volgens Erik Streurman, eigenaar DiagnosES komt fraude met kilometerstanden veel voor bij auto’s en bestelwagens. “Bij tellerfraude is de kilometerteller losgekoppeld, gereset of veranderd om de kilometerstand te manipuleren.” Het kabinet onderstreept dit en werkt aan een verbod op tellerfraude-apparatuur.

Nadat de software is geïnstalleerd op een PC of laptop, kan de computer met een interface op de EOBD-stekker van het voertuig worden aangesloten. Doormiddel van een VIN-decoder kan het chassisnummer van het voertuig gescand worden. Autocom Cars ID software kost 1.050 euro, inclusief 12 maanden updates. Daarnaast kost een jaarlicentie 360 euro.

Geplaatst in rubriek:
Jeroen Vos
Jeroen Vos

Jeroen Vos (’82) is redacteur bij Automotive. In 2006 afgestudeerd aan de School voor Journalistiek in Utrecht en liefhebber van goed voetbal, films en muziek uit de jaren ’80.

Autocom Cars ID analyseert kilometerstanden | Automotive Online

Autocom Cars ID analyseert kilometerstanden

Jeroen Vos Jeroen Vos
(Foto: Shutterstock)

Diagnosebedrijf DiagnosES lanceert de Autocom Cars ID software die de kilometerstand van auto’s en bestelbussen analyseert op manipulatie. Dit maakt het mogelijk voor autobedrijven om fraude met kilometerteller aan het licht te brengen. Dat maakt het diagnosebedrijf bekend.

De software van het diagnosebedrijf downloadt informatie en kilometerstanden uit voertuigsystemen zoals motormanagementsystemen, centrale regeleenheden, stuurbekrachtiging en het airbag- en antiblokkeersysteem. Vervolgens wordt de data weergegeven in een rapportage. Hierdoor wordt duidelijk of de kilometerstand overeenkomt met de onderhoudsgeschiedenis en de reparatievoorschriften van de autofabrikant.

Volgens Erik Streurman, eigenaar DiagnosES komt fraude met kilometerstanden veel voor bij auto’s en bestelwagens. “Bij tellerfraude is de kilometerteller losgekoppeld, gereset of veranderd om de kilometerstand te manipuleren.” Het kabinet onderstreept dit en werkt aan een verbod op tellerfraude-apparatuur.

Nadat de software is geïnstalleerd op een PC of laptop, kan de computer met een interface op de EOBD-stekker van het voertuig worden aangesloten. Doormiddel van een VIN-decoder kan het chassisnummer van het voertuig gescand worden. Autocom Cars ID software kost 1.050 euro, inclusief 12 maanden updates. Daarnaast kost een jaarlicentie 360 euro.

Geplaatst in rubriek:
Jeroen Vos
Jeroen Vos

Jeroen Vos (’82) is redacteur bij Automotive. In 2006 afgestudeerd aan de School voor Journalistiek in Utrecht en liefhebber van goed voetbal, films en muziek uit de jaren ’80.