Automotive Werkplaats: Luchtloze band zorgt voor spanning in de werkplaats

Luberto van Buiten Luberto van Buiten
• Laatste update:

In het Werkplaats-katern van de augustus-septembereditie van Automotive draait het om het thema banden. Met naast de ontwikkelingen op het gebied van de luchtloze band ook een zoektocht naar een tpms-storing, de opkomst van de vierseizoenenbanden en een kijkje in de werkplaats van Profile Nout.

De nieuwe automotive is afgelopen vrijdag verschenen en vanaf vandaag online te lezen.

In het management-katern is onder onder meer aandacht voor de naderende crisis op de internationale automarkt, die leveranciers en autofabrikanten langzaam in zijn greep krijgt. Ook gaan we dieper in op de invallen bij vier autobedrijven op verdenking van deelname aan een btw-carrousel en witwassen. Verder is er aandacht voor bpm-taxaties bij import, een interview met Eelco Hofman, een ex-politieagent die zich toelegde op de handel en verkoop van klassiekers en de strijd die de grote occasionportalen voeren om de tweede plek in de markt.

Wat staat er nog meer in de nieuwe Automotive? 

  • Een interview met Jeroen Kruisweg, managing director van ALD Automotive Nederland;
  • Columns van Arjen de Jong, Paul de Vries en Hans Adriani;
  • Welke carrosserievormen zijn bezig met een opmars en welke zijn in de verdrukking geraakt?
  • Het autopanel geeft zijn oordeel over de Tesla Model 3;
  • Huibert van Zanten (ex-VKV Groep) vertelt over zijn overstap naar trainingsbureau In Serious Business;

De nieuwe automotive is afgelopen vrijdag verschenen en vanaf vandaag online te lezen.

Geplaatst in rubriek:
Luberto van Buiten
Luberto van Buiten

Luberto van Buiten (’76) ging in 2006 aan de slag bij Automotive. Hij was als hoofdredacteur eindverantwoordelijk voor de redactionele inhoud van sites en magazines van het cluster Auto & Fleet van ProMedia, en beheerde voor Automotive de portefeuilles verhuur en leasing. In zijn vrije tijd speelt Luberto gitaar in Nederpopband Laagland, tennist en loopt – zo af en toe – hard. Op 1 januari 2023 maakte hij bij ProMedia de overstap naar de functie van uitgever bij de divisie Rail & Cargo.