Explora biedt drie maanden betalingsuitstel op equipment

Jeroen Vos Jeroen Vos
• Laatste update:
De aanschaf van een hefbrug is een dure aangelegenheid. (Foto: Shutterstock)

De leveranciers Explora en MahaExplora hebben de financieringsmogelijkheden uitgebreid vanwege de coronacrisis. Ondernemers die werkplaatsapparatuur afnemen via financial lease, kunnen ervoor kiezen om de maandelijkse betaling pas drie maanden na levering te starten. Dit betekent dat de contractperiode op dat moment van start gaat. Aan de uitgestelde betaling zijn volgens René van Arkel, manager Airco en Diagnose van Explora, geen andere voorwaarden verbonden. “Wij kunnen financial lease aanbieden voor de periode van 2 tot en met 5 jaar, al dan niet met een aanbetaling. Hierbij is het minimumbedrag 5 duizend euro.”

Met de uitgestelde betaling denken de leveranciers de financiering van bijvoorbeeld kalibratie-equipment voor ondernemers bereikbaarder te maken. “Stel dat bijvoorbeeld de uitlijnapparatuur stuk is, dan kan die direct aangeschaft worden om wel door te kunnen werken. En de eerste 3 maanden ondervindt de ondernemer nog geen kosten van zijn investering.”

Geplaatst in rubriek:
Jeroen Vos
Jeroen Vos

Jeroen Vos (’82) is redacteur bij Automotive. In 2006 afgestudeerd aan de School voor Journalistiek in Utrecht en liefhebber van goed voetbal, films en muziek uit de jaren ’80.

Explora biedt drie maanden betalingsuitstel op equipment | Automotive Online

Explora biedt drie maanden betalingsuitstel op equipment

Jeroen Vos Jeroen Vos
• Laatste update:
De aanschaf van een hefbrug is een dure aangelegenheid. (Foto: Shutterstock)

De leveranciers Explora en MahaExplora hebben de financieringsmogelijkheden uitgebreid vanwege de coronacrisis. Ondernemers die werkplaatsapparatuur afnemen via financial lease, kunnen ervoor kiezen om de maandelijkse betaling pas drie maanden na levering te starten. Dit betekent dat de contractperiode op dat moment van start gaat. Aan de uitgestelde betaling zijn volgens René van Arkel, manager Airco en Diagnose van Explora, geen andere voorwaarden verbonden. “Wij kunnen financial lease aanbieden voor de periode van 2 tot en met 5 jaar, al dan niet met een aanbetaling. Hierbij is het minimumbedrag 5 duizend euro.”

Met de uitgestelde betaling denken de leveranciers de financiering van bijvoorbeeld kalibratie-equipment voor ondernemers bereikbaarder te maken. “Stel dat bijvoorbeeld de uitlijnapparatuur stuk is, dan kan die direct aangeschaft worden om wel door te kunnen werken. En de eerste 3 maanden ondervindt de ondernemer nog geen kosten van zijn investering.”

Geplaatst in rubriek:
Jeroen Vos
Jeroen Vos

Jeroen Vos (’82) is redacteur bij Automotive. In 2006 afgestudeerd aan de School voor Journalistiek in Utrecht en liefhebber van goed voetbal, films en muziek uit de jaren ’80.