Explora neemt opleider TOI over

Nienke Eusterbrock Nienke Eusterbrock
• Laatste update:
TOI blijft onder zijn eigen naam actief. (Foto: Shutterstock) (Foto: Shutterstock)

Werkplaatsinrichter Explora heeft het Technisch Opleidings Insituut (TOI) overgenomen. Dat maken de bedrijven bekend middels een persbericht.

Vorige maand nam het bedrijf trainingsinstituut Gomotive al over. Explora doet deze investeringen in opleidingen onder andere door de technologische ontwikkelingen en toenemende complexiteit van de systemen in voertuigen. Door deze overnames kan de werkplaatsinrichting opleidingen aanbieden in zowel de zware- als de personensector en de schadeherstelsector.

“De complexiteit van de systemen in de auto nemen door de digitalisering alleen maar toe”, aldus Bart Kamps, directeur Explora. “Tegelijkertijd hebben we te maken met de EV-transitie. De werkplaatsapparatuur die dergelijke auto’s en systemen moeten diagnostiseren of ondersteunen bij onderhoud en reparatie, vereisen meer kennis van zaken. Wij vinden het een verplichting naar onze klanten toe, om middels training en opleidingen te zorgen voor een maximaal rendement van de door hen geïnvesteerde werkplaatsapparatuur.” 

TOI blijft onder de eigen naam en met het bestaande team in de markt actief, alleen vanaf nu vanuit Ede. “Wij zijn tot nu toe vooral actief in de dealerwereld en bij schadeherstelbedrijven. We werken wat betreft lesmateriaal alleen met OE-informatie, maar belangrijker is dat wij met ons online opleidingsconcept trainingen in de werkplaats van het autobedrijf geven”, legt Anton Cornelissen uit, oprichter van TOI. “Dat kan eventueel aan een auto van een klant zijn, waardoor de trainingstijd ook werktijd is en dus gefactureerd kan worden. En altijd met de apparatuur die in de betreffende werkplaats aanwezig is.”

Inmiddels maken diverse dealergroepen en auto-importeurs gebruik van de diensten van TOI. Vorig jaar is TOI samengegaan in een joint Venture met TTI International na eerdere samenwerkingen.

Explora neemt opleider TOI over | Automotive Online

Explora neemt opleider TOI over

Nienke Eusterbrock Nienke Eusterbrock
• Laatste update:
TOI blijft onder zijn eigen naam actief. (Foto: Shutterstock) (Foto: Shutterstock)

Werkplaatsinrichter Explora heeft het Technisch Opleidings Insituut (TOI) overgenomen. Dat maken de bedrijven bekend middels een persbericht.

Vorige maand nam het bedrijf trainingsinstituut Gomotive al over. Explora doet deze investeringen in opleidingen onder andere door de technologische ontwikkelingen en toenemende complexiteit van de systemen in voertuigen. Door deze overnames kan de werkplaatsinrichting opleidingen aanbieden in zowel de zware- als de personensector en de schadeherstelsector.

“De complexiteit van de systemen in de auto nemen door de digitalisering alleen maar toe”, aldus Bart Kamps, directeur Explora. “Tegelijkertijd hebben we te maken met de EV-transitie. De werkplaatsapparatuur die dergelijke auto’s en systemen moeten diagnostiseren of ondersteunen bij onderhoud en reparatie, vereisen meer kennis van zaken. Wij vinden het een verplichting naar onze klanten toe, om middels training en opleidingen te zorgen voor een maximaal rendement van de door hen geïnvesteerde werkplaatsapparatuur.” 

TOI blijft onder de eigen naam en met het bestaande team in de markt actief, alleen vanaf nu vanuit Ede. “Wij zijn tot nu toe vooral actief in de dealerwereld en bij schadeherstelbedrijven. We werken wat betreft lesmateriaal alleen met OE-informatie, maar belangrijker is dat wij met ons online opleidingsconcept trainingen in de werkplaats van het autobedrijf geven”, legt Anton Cornelissen uit, oprichter van TOI. “Dat kan eventueel aan een auto van een klant zijn, waardoor de trainingstijd ook werktijd is en dus gefactureerd kan worden. En altijd met de apparatuur die in de betreffende werkplaats aanwezig is.”

Inmiddels maken diverse dealergroepen en auto-importeurs gebruik van de diensten van TOI. Vorig jaar is TOI samengegaan in een joint Venture met TTI International na eerdere samenwerkingen.