Nonpaint-leverancier 3M onderneemt stappen tegen namaakproducten

Jeroen Vos Jeroen Vos
• Laatste update:
Fabrikant 3M onderneemt stappen tegen het namaken van mondmaskers van het bedrijf. (Foto: Shutterstock)

Fabrikant 3M onderneemt stappen tegen prijsmisbruik, fraude en het namaken van medische producten van het bedrijf, waaronder mondmaskers. Dat maakt 3M vandaag bekend.

Mike Roman, ceo van 3M stelt dat het bedrijf er alles aan doet om mensen te beschermen tegen namaakproducten en prijsmisbruik. “De ademhalingsbeschermingsmiddelen en maskers zijn essentieel voor het zorgpersoneel. 3M treedt daadkrachtig op tegen degenen die illegaal en onethisch voordeel willen halen uit de corona-uitbraak. Hierbij werken we samen met wetshandhavingsinstanties over de hele wereld.”

In de acties tegen de namaakproducten werkt de fabrikant samen met grote exploitanten van online verkoopsites aan een plan om namakers en prijsmisbruikers te identificeren. Sinds het begin van de uitbraak heeft 3M zijn productie van mondmaskers verdubbeld naar 1,1 miljard per jaar, of bijna 100 miljoen per maand.

Geplaatst in rubriek:
Jeroen Vos
Jeroen Vos

Jeroen Vos (’82) is redacteur bij Automotive. In 2006 afgestudeerd aan de School voor Journalistiek in Utrecht en liefhebber van goed voetbal, films en muziek uit de jaren ’80.

Nonpaint-leverancier 3M onderneemt stappen tegen namaakproducten | Automotive Online

Nonpaint-leverancier 3M onderneemt stappen tegen namaakproducten

Jeroen Vos Jeroen Vos
• Laatste update:
Fabrikant 3M onderneemt stappen tegen het namaken van mondmaskers van het bedrijf. (Foto: Shutterstock)

Fabrikant 3M onderneemt stappen tegen prijsmisbruik, fraude en het namaken van medische producten van het bedrijf, waaronder mondmaskers. Dat maakt 3M vandaag bekend.

Mike Roman, ceo van 3M stelt dat het bedrijf er alles aan doet om mensen te beschermen tegen namaakproducten en prijsmisbruik. “De ademhalingsbeschermingsmiddelen en maskers zijn essentieel voor het zorgpersoneel. 3M treedt daadkrachtig op tegen degenen die illegaal en onethisch voordeel willen halen uit de corona-uitbraak. Hierbij werken we samen met wetshandhavingsinstanties over de hele wereld.”

In de acties tegen de namaakproducten werkt de fabrikant samen met grote exploitanten van online verkoopsites aan een plan om namakers en prijsmisbruikers te identificeren. Sinds het begin van de uitbraak heeft 3M zijn productie van mondmaskers verdubbeld naar 1,1 miljard per jaar, of bijna 100 miljoen per maand.

Geplaatst in rubriek:
Jeroen Vos
Jeroen Vos

Jeroen Vos (’82) is redacteur bij Automotive. In 2006 afgestudeerd aan de School voor Journalistiek in Utrecht en liefhebber van goed voetbal, films en muziek uit de jaren ’80.