Stellantis betaalt coronalening terug

Coronavirus • De lening zou oorspronkelijk in 2023 worden afgelost
Bart Kuijpers Bart Kuijpers
Foto: Shutterstock

Stellantis heeft een noodlening van 6,3 miljard euro terugbetaald. Dat meldt het concern. Bij de uitbraak van de coronacrisis kreeg FCA Italy een lening van de Italiaanse bank Intesa Sanpaolo

Volgens Stellantis kon dankzij de lening de productie worden hervat en kon de fabrikant zijn R&D-projecten voortzetten.

De lening zou in 2023 worden afgelost. Stellantis meldt dat het financieel sterk genoeg staat om de lening vervroegd af te lossen. De Italiaanse staat, die voor een groot deel van de lening borg stond, eiste dat het geld ingezet zou worden voor projecten die ten gunste zou komen aan de Italiaanse economie.

Geplaatst in rubriek:
Bart Kuijpers
Bart Kuijpers

Bart Kuijpers (’80) werkt sinds 2008 bij Automotive. Hij is als redacteur verantwoordelijk voor de portefeuilles Merkkanaal en Occasions. Bart houdt van voetbal en van Radiohead. Hij rijdt sinds februari '23 een Tesla en is daar erg tevreden (relatief betaalbaar en fantastische software) mee, maar hij is verder geen fan van het merk.

Stellantis betaalt coronalening terug | Automotive Online

Stellantis betaalt coronalening terug

Coronavirus • De lening zou oorspronkelijk in 2023 worden afgelost
Bart Kuijpers Bart Kuijpers
Foto: Shutterstock

Stellantis heeft een noodlening van 6,3 miljard euro terugbetaald. Dat meldt het concern. Bij de uitbraak van de coronacrisis kreeg FCA Italy een lening van de Italiaanse bank Intesa Sanpaolo

Volgens Stellantis kon dankzij de lening de productie worden hervat en kon de fabrikant zijn R&D-projecten voortzetten.

De lening zou in 2023 worden afgelost. Stellantis meldt dat het financieel sterk genoeg staat om de lening vervroegd af te lossen. De Italiaanse staat, die voor een groot deel van de lening borg stond, eiste dat het geld ingezet zou worden voor projecten die ten gunste zou komen aan de Italiaanse economie.

Geplaatst in rubriek:
Bart Kuijpers
Bart Kuijpers

Bart Kuijpers (’80) werkt sinds 2008 bij Automotive. Hij is als redacteur verantwoordelijk voor de portefeuilles Merkkanaal en Occasions. Bart houdt van voetbal en van Radiohead. Hij rijdt sinds februari '23 een Tesla en is daar erg tevreden (relatief betaalbaar en fantastische software) mee, maar hij is verder geen fan van het merk.