Restwaardejournaal: Productieproblemen houden nog jaren aan

Bart Kuijpers Bart Kuijpers
• Laatste update:
Deskundige Gerard ten Buuren (links) en presentator Bart Kuijpers.

De productie van nieuwe auto’s zal de komende jaren niet terugkomen op het peil van voor de coronacrisis. Mede daardoor zullen de prijzen van occasions hoog blijven, zelfs als er een economische crisis volgt. Dat concluderen Pieter Gabriëls (eigenaar van ACE Force) en occasiondeskundige Gerard ten Buuren in de eerste aflevering van het Restwaardejournaal in 2022.

In het eerste deel van het Restwaardejournaal worden de belangrijkste ontwikkelingen op de occasionmarkt besproken. Daar lijkt nu sprake te zijn van een voorzichtige stabilisatie van de prijzen, terwijl nu ook de verkoop iets lijkt af te nemen.

In het tweede deel gaat het over de heersende problemen binnen de toeleverings- en productieketens. Die zijn en blijven enorm, stelt Gabriëls, die advies geeft aan Chinese fabrikanten die plannen hebben om naar Europa te komen. Ook nieuwe auto’s zullen alleen maar duurder worden, wat onder meer zal leiden tot een versnelde groei van private lease en abonnementsmodellen. Leasemaatschappijen zullen dan ook steeds meer de bovenliggende partij worden bij de retail van auto’s, voorspelt Gabriëls.

Bekijk het Restwaardejournaal hieronder.

Geplaatst in rubriek:
Bart Kuijpers
Bart Kuijpers

Bart Kuijpers (’80) werkt sinds 2008 bij Automotive. Hij is als redacteur verantwoordelijk voor de portefeuilles Merkkanaal en Occasions. Bart houdt van voetbal en van Radiohead. Hij rijdt sinds februari '23 een Tesla en is daar erg tevreden (relatief betaalbaar en fantastische software) mee, maar hij is verder geen fan van het merk.

Restwaardejournaal: Productieproblemen houden nog jaren aan | Automotive Online

Restwaardejournaal: Productieproblemen houden nog jaren aan

Bart Kuijpers Bart Kuijpers
• Laatste update:
Deskundige Gerard ten Buuren (links) en presentator Bart Kuijpers.

De productie van nieuwe auto’s zal de komende jaren niet terugkomen op het peil van voor de coronacrisis. Mede daardoor zullen de prijzen van occasions hoog blijven, zelfs als er een economische crisis volgt. Dat concluderen Pieter Gabriëls (eigenaar van ACE Force) en occasiondeskundige Gerard ten Buuren in de eerste aflevering van het Restwaardejournaal in 2022.

In het eerste deel van het Restwaardejournaal worden de belangrijkste ontwikkelingen op de occasionmarkt besproken. Daar lijkt nu sprake te zijn van een voorzichtige stabilisatie van de prijzen, terwijl nu ook de verkoop iets lijkt af te nemen.

In het tweede deel gaat het over de heersende problemen binnen de toeleverings- en productieketens. Die zijn en blijven enorm, stelt Gabriëls, die advies geeft aan Chinese fabrikanten die plannen hebben om naar Europa te komen. Ook nieuwe auto’s zullen alleen maar duurder worden, wat onder meer zal leiden tot een versnelde groei van private lease en abonnementsmodellen. Leasemaatschappijen zullen dan ook steeds meer de bovenliggende partij worden bij de retail van auto’s, voorspelt Gabriëls.

Bekijk het Restwaardejournaal hieronder.

Geplaatst in rubriek:
Bart Kuijpers
Bart Kuijpers

Bart Kuijpers (’80) werkt sinds 2008 bij Automotive. Hij is als redacteur verantwoordelijk voor de portefeuilles Merkkanaal en Occasions. Bart houdt van voetbal en van Radiohead. Hij rijdt sinds februari '23 een Tesla en is daar erg tevreden (relatief betaalbaar en fantastische software) mee, maar hij is verder geen fan van het merk.